Datum: 20-02-2020 - 05:25
23
dec
'16

Update: Opbrengst sponsorloop en kerstmarkt Leeuwenhorst overtreft verwachtingen. (foto's)

Voor de 17e keer gaven leerlingen van Leeuwenhorst afgelopen woensdag een Kerstconcert in de St. Jeroenskerk in Noordwijk. Er werd op hoog niveau gemusiceerd en er viel veel te genieten. De bijna 400 leerlingen brachten een sfeervol programma van traditionele en minder...

traditionele kerstliederen. De 260 brugklasser, 75 leerlingen van het bovenbouwkoor en de twee Muziekklassen 1 en 2 vormden samen een indrukwekkend krachtig en enthousiast zingend koor. Zij werden begeleid door een 20 man sterk leerlingenorkest van uitstekende kwaliteit.

Het bovenbouwkoor, bestaande uit leerlingen met Muziek in het eindexamenpakket, heeft een mooie koorklank en zong  twee prachtige  liederen: een vierstemmige versie van  het bekende “Ding Dong merrily on high”  en een mooi ingetogen “Wintersong”.

Beide Talentklassen muziek lieten zien wat een hoog niveau je kunt bereiken als je extra muzieklessen krijgt. Klas1 presenteerde een sfeervol  meerstemmig “Away in a manger” en klas twee verraste met een verrassend krachtig, knap gezongen “Mary did you know”.

Leerlingen Caila Oostdam en Bas Weijers vormden samen met muziekdocenten Pauline van Eeden, Henny Muggen en Rudolf Draijer een perfect kwintet. Zij zongen een prachtige 5-stemmige close harmony  song: een knappe prestatie.

Terwijl zij langzaam vanaf het altaar naar voren liepen openden eerste klassers Vera Dekker en Ruben van der Meulen met een heldere en loepzuivere solo het traditionele “Once in Royal David’s City”. In het tweede en derde couplet voegden de talentklassen zich bij hen, waarna het bovenbouw koor vanaf couplet 4 mee zong.

Het stuk eindigde met alle 400 zangers, het hele orkest en met een donderend kerkorgel: een prachtige slot. Ook deze keer eindigde het concert met het opzwepende “Go tell it on the mountain”. Het in grote getale aanwezige publieke beloonde de leerlingen terecht met een minuten durende staande ovatie.

Van Scheveningen naar Noordwijkerhout.
Donderdag om 9 uur vertrokken 350 leerlingen van Leeuwenhorst vanaf de Scheveningse pier voor een bijna 30 km lange strandwandeling naar Noordwijkerhout. In Katwijk sloten nog eens 150 leerlingen zich bij hen aan voor een iets kortere (15 km) versie van de sponsorloop.

Zij hadden zelf sponsoren gezocht om op deze manier geld in te zamelen voor het goede doel van de Kerstactie van Leeuwenhorst. De omstandigheden waren prima: een beetje meewind en niet al te koud.

Desondanks was het een zware tocht. Onderweg waren er stempelposten waar versnaperingen uitgedeeld werden en waar men even rust kon nemen. Het tempo zat er bij sommigen goed in. Om 13.45 uur kwamen de eerste lopers al op school aan.

Kerstmarkt.
Op de school waren de voorbereidingen voor de jaarlijkse Kerstmarkt intussen aardig gevorderd. Tweede en derde klassers waren druk in de weer met het verzamelen van te verkopen spullen en het versieren van de kramen.

Tussen 17.30 en 19.30 uur liep de school vol met ouders en belangstellenden om de sfeer te proeven en zich te goed te doen aan de vele hapjes en drankjes die voor het goede doel verkocht werden. De sfeer was geweldig.

Goede doel.

Dit jaar was het goede doel de Internationale Schakelklas in Katwijk. De leerlingen op deze school hebben vaak al veel ellende meegemaakt. Voor deze kinderen willen we iets extra’s organiseren. Denk aan lid worden van een sportclub of een uitje. Dit is voor hun nu niet mogelijk.

De opbrengst van de verschillende acties overtrof de verwachtingen. In totaal brachten het concert, de Kerstmarkt en de sponsorloop het prachtig  bedrag van bijna € 9.000 ,- op.

Foto's strandloop zonder logo > Teylingen College, foto's TCL met logo BON.