Datum: 15-08-2020 - 10:16
22
dec
'16

Gulle giften Kringloopwinkels Noordwijk-Noordwijkerhout voor o.a. St. Vrienden van Munnekeweij. (foto's)

Op 3 november 2015 mocht wethouder Bert Gotink de opening verrichten van de nieuwe Kringloopwinkel Noordwijkerhout op Marktplein nr. 8. Stichting Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout opende hiermee haar tweede winkel. De Stichting Kringloop Noordwijk en Noordwijkerhout...

wil het inzamelen en hergebruik van goederen bevorderen. De winkel voorziet in het halen en brengen van goederen, het (gratis) ontruimen van woningen, zorgt voor een breed aanbod van meubelen, huishoudelijke artikelen, kleding, boeken, bruin-/en witgoed en speelgoed.

Daarnaast stimuleren zij zinvol en prettig vrijwilligerswerk. De winkel draait op tientallen vrijwilligers en in Noordwijkerhout is weer plaats voor nieuwe enthousiastelingen. Zij kunnen zich melden bij de Kringloopwinkel.

De Kringloopwinkel is gehuisvest in het centrum van Noordwijkerhout op Marktplein 8, de voormalige Edah-supermarkt. Voor de openingstijden klik hier, de winkel is bereikbaar via telefoonnummer 06-16171873, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gulle gift Kringloopwinkel Noordwijk-Noordwijkerhout voor o.a. St. Vrienden van Munnekeweij.

Donderdagmiddag 22 december was het voor beide vestigingen van Noordwijk en Noordwijkerhout (voor de 2e keer NWH, klik hier voor de eerste) weer een heugelijke dag. In de Kringloopwinkel van Noordwijk in de Van Limburg Stirumstraat 48, werden er opnieuw verschillende goede doelen uit Noordwijk en Noordwijkerhout blij gemaakt met een mooie gift van in totaal € 5000,-.

Een gulle gift van maar liefst € 1000,- was er voor de Stichting Vrienden van Munnekeweij in Noordwijkerhout, zij gaan dit geld (met nog andere giften) gebruiken voor de aanschaf van een rolstoeltransportfiets. Paul de Vreede en Sjaak van Schie van de Kringloop overhandigden de cheque aan Siem en Ineke van de St. Vrienden van Munnekeweij.

Andere goede doelen voor Noordwijk waren: Het Windkrachthuis in de Hoofdstraat, een initiatief van de PKN voor € 300,-. De Stichting Wereldvrouwen, die integratie in de samenleving willen bevorderen  voor € 300,-. De Kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken in Noordwijk, tbv  vele behoeftigen, voor € 1000,-. De Zonnebloem met een  bedrag van € 750,-. Het Vluchtelingenwerk wordt weer in natura ondersteund en er volgen nog twee doelen binnenkort.

Foto's BON