Datum: 09-07-2020 - 19:51
23
dec
'16

Kerstactie St. Victorschool voor KIKA groot succes. (foto's)

Op donderdag 1 december werd er al rondom de St Victorschool een sponsorloop gehouden voor het goede doel van dit jaar KIKA. De kinderen van deze school deden hierbij hun uiterste best om zoveel mogelijk rondjes hard te lopen en daarmee geld op te halen (foto's)...

De Victorschool vindt het juist rondom Kerst belangrijk iets te doen en te betekenen voor een ander. Daarom was de school van mening dat naast het ophalen van geld voor nieuwe tablets, die in de les gebruikt gaan worden, de andere helft naar een goed doel ging en dat is uiteindelijk KIKA geworden.

Voor het inzamelen van geld gingen de kinderen langs bij familie, vrienden en bekenden en werd er aan hun gevraagd om per rondje hardlopen een bedrag te doneren. Direct na afloop van de sponsorloop werd in de school het totaal bedrag bekend gemaakt en dat was het mooie bedrag van maar liefst € 5642,02.

Maar daarmee was deze actie nog niet mee ten einde gekomen, want naast de sponsorloop werd er op woensdagavond 21 december ook nog een grote kerstfancyfair gehouden in de Victorschool. Gelijk al vanaf het begin was het enorm druk met bezoekers van de markt.

Het werd een geweldig spektakel en er was voor de bezoekers van alles te doen, maar wel er moest door hen natuurlijk wel een bijdrage gedaan worden voor het goede doel. Er was een rad van fortuin en een loterij met als hoofdprijs een kinderfiets (gewonnen door meester Paul).

Er waren heel veel activiteiten en spelletjes voor de kinderen, maar ook werden er optredens op het open-podium gedaan door kinderen van de school. Men kon van alles eten en drinken en op de foto gaan met de kerstman. Men kon ook verschillende kerstartikelen op het kerstmarktje die georganiseerd was door de oudste leerlingen.

Op vrijdagmorgen werd het uiteindelijke bedrag wat er met de verschillende activiteiten is opgehaald, in het bijzijn van alle kinderen in de grote ruimte van de Victorschool bekendgemaakt. Het is een fantastisch bedrag geworden, er werd in totaal maar liefst € 8341,93 opgehaald en daarvan gaat het mooie bedrag van € 4341,93 naar het goede doel KIKA.

Hulde aan alle kinderen, meesters en juffen, familieleden, sponsors en gulle bezoekers van de activiteiten.

Foto's kerstmarkt en bekendmaking opgehaalde bedrag BON.