Datum: 01-06-2023 - 17:51
22
dec
'16

Nieuw bij Arriva in 2017: het Regio Abonnement

Arriva introduceert in Zuid-Holland een nieuw abonnement: het Regio Abonnement. Arriva sluit daarmee aan bij vervoerders Connexxion, HTM, HTMBuzz en RET. Het Regio Abonnement wordt in Zuid-Holland al veel gebruikt door scholieren en forenzen omdat het geldig is...

op de bus-, tram- en metrolijnen van verschillende vervoerders in de regio. De reiziger bepaalt zelf het reisgebied. Zo reist en betaalt hij precies op maat.

Eerst wordt de centrumzone gekozen: het middelpunt van het reisgebied. Daarna beslist de reiziger hoeveel zones hij in alle richtingen vrij wil kunnen reizen. Dat is de sterwaarde van het abonnement. Hoe meer sterren, hoe verder er gereisd kan worden.

Twee maanden gratis reizen
Het Regio Abonnement is vooral geschikt voor wie vaak met de bus van Arriva reist in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en/of de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland.

Het biedt ook voordeel voor de reiziger die overstapt op een bus, tram of metro van een andere vervoerder in de regio Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee of de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Er is een maand- en een jaarabonnement: wie een jaarabonnement afsluit, reist twee maanden gratis. Jongeren (4 t/m 18 jaar) en 65-plussers krijgen 34% leeftijdskorting. Via de webshop van Arriva wordt de reiziger via een simpele zonetool naar de juiste centrumzone en sterwaarde van zijn abonnement geleid.


Vervanger van huidige Arriva-abonnementen Bus of Bus + Trein.

Het Regio Abonnement vervangt de huidige Arriva-abonnementen Arriva Altijd Vrij, Arriva Dal Vrij, Arriva Altijd Korting Scholier, Arriva Dal Korting en Arriva Kids Vrij Meereizen. Wie in 2016 met een van deze Arriva-abonnementen reisde en zijn abonnement liever ongewijzigd houdt, kan het verlengen via arriva.nl/regioabonnement. De abonnementsvoorwaarden blijven dan hetzelfde.

Abonnementsadvies
De OV-prijswijzer op 9292.nl laat simpel en snel zien wat het voordeligst is voor de reiziger. Ook als het Regio Abonnement even duur is als het oude Arriva-abonnement of reizen op saldo (of iets duurder) kan het een handiger alternatief zijn, omdat de reiziger er zo vaak hij maar wil mee kan reizen met bus, tram en de metro binnen het gekozen reisgebied, met verschillende vervoerders.

Voor treinreizigers die vaak met Arriva (op het traject tussen Dordrecht en Geldermalsen) of met Arriva én NS reizen, kan een NS Traject Vrij abonnement (maand en jaar) een voordelige keuze zijn. Overigens zijn alle NS-abonnementen ook geldig in de trein van Arriva.