Datum: 28-09-2021 - 00:32
20
dec
'16

GEZOCHT: Vrijwilligers voor de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek.

Vind jij het belangrijk dat kinderen worden voorgelezen? Ben je 18 jaar of ouder? En 20 weken achter elkaar beschikbaar? Dan is de Bibliotheek van Noordwijkerhout op zoek naar jou! Afgelopen jaar is de Bibliotheek Bollenstreek in Noordwijkerhout gestart met de VoorleesExpress...

De VoorleesExpress is er voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar die moeite hebben met taal. Door deze kinderen voor te lezen, ontdekken ze hoe leuk (voor)lezen is. Tegelijkertijd breiden ze hun woordenschat uit en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Voor de activiteiten in Noordwijkerhout zoeken wij nieuwe voorlezers en een extra coördinator.

Als voorlezer ga je 20 weken lang elke week op een vast tijdstip langs bij een gezin. Jij leest niet alleen boeken voor, maar stimuleert de ouder(s) ook om het voorlezen straks zelf over te nemen. Zo draag jij bij aan de taalontwikkeling van deze kinderen en hun familieleden.

Als coördinator van de VoorleesExpress onderhoudt jij de contacten tussen de gezinnen, de voorlezers en de projectleider van de Bibliotheek Bollenstreek. Je begeleidt vijf gezinnen en hun voorlezers. Ook organiseer je een of twee bijeenkomsten voor je voorlezers, waarin ze ervaringen kunnen uitwisselen. Wil  jij ervaring opdoen met coördineren en organiseren? Dan is deze vrijwilligersfunctie geknipt voor jou!  

Interesse? Schrijf je dan in op www.bibliotheekbollenstreek.nl/VoorleesExpress. Onze projectleider neemt dan z.s.m. contact met je op.

 

Tekst Bibliotheek Bollenstreek.