Datum: 19-04-2021 - 11:36
18
dec
'16

VVSB na overwinning op Excelsior Maassluis met een goed gevoel de winterstop in. (foto's)

Nadat in de openingswedstrijd van de Tweede divisie VVSB verloor van landskampioen Excelsior Maassluis werd dit in de return omgezet. Op de eigen Boekhorst won VVSB met dezelfde cijfers als dat Excelsior Maassluis dat ook deed. Tommy Bekooij zorgde na een kwartier voetbal....

voor de openingstreffer (zie foto's). Maikey Parami besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd (zie foto's). Een mooie opsteker met de winterstop voor de deur.  

Excelsior Maassluis kreeg de eerste twee kansen van de wedstrijd. Nadat het schot van Kevin Vink werd gered door doelman Ruben Valk, was de doelman een paar minuten later wel kansloos. Echter werd de inzet op de lijn verdedigd door Richelo Fecunda.

Aan de andere kant was de eerste kans wel raak. Nadat Giovialli Serbony de vrije trap van Frans van Niel richting doel kopte, reageerde Tommy Bekooij erg attent door de bal vlak voor het doel extra vaart te geven en achter Jean-Paul van Leeuwen te werken.

VVSB kon al snel op 2-0 komen. Echter kon Maikey Parami en Van Niel niet tot een echt schot komen. Diezelfde Parami claimde na een half uur voetbal een strafschop.

Hamit Alptekin gaf de aanvaller van VVSB een duw, maar scheidsrechter Ruperti ging niet mee in het verhaal van Parami. Vlak voor de rust moest Van Leeuwen nog een keer reddend optreden na het geplaatste schot van Tim de Rijk.

In de tweede helft gaf de scheidsrechter ook geen strafschop aan de bezoekers. Een overtreding op Vink werd niet zo beoordeeld door de leidsman. Excelsior Maassluis had veelvuldig de bal in het tweede bedrijf, maar kon nauwelijks gevaar stichten.

Alleen uit scrimmages en door de lucht kon de ploeg van Jeroen Rijsdijk het VVSB moeilijk maken, maar de thuisploeg gaf geen krimp. Toch had het zomaar gelijk kunnen staan als Niels Redert de bal niet op de lat had geschoten.

In het slotkwartier van de wedstrijd kwam VVSB er via een aantal counters nog gevaarlijk uit. In de 78e minuut speelde Maikey Parami zijn directe tegenstander uit, kapte naar binnen en schoot zeer verdienstelijk met zijn links de bal achter Van Leeuwen.

De buit leek binnen voor de Noordwijkerhouters en deze had zeker binnen geweest als ook Vladimir Jozic had gescoord. Helaas voor de aanvoerder werd zijn pass op Serbony onderschept, waarbij hij ook zelf een poging had kunnen wagen.

Met deze overwinning gaat VVSB met een goed gevoel de winterstop in. 2016 was in alle opzichten een fantastisch jaar voor de Noordwijkerhouters. Landelijke bekendheid werd er behaald door het bereiken van de halve finale in de KNVB Beker.

Verder werd ook  de nieuw gevormde Tweede divisie bereikt. Na 18 wedstrijden in deze nieuwe divisie staat VVSB op een mooie 6e plaats, wat ook een prachtige prestatie is. Richelo Fecunda werd na afloop geheel terecht tot "man van de wedstrijd' werd gekozen.

VVSB – Excelsior Maassluis 2-0: 16. Bekooij 1-0, 78. Parami 2-0.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot (17. Kraaijvanger), Vijlbrief, Jozic, Van Niel (46. Schell), De Rijk, Parami, Serbony, Bekooij (72. Ruigrok).

Tekst: Stefan van den Burg. Foto's BON.