Datum: 17-10-2021 - 21:39
17
dec
'16

Sfeervolle 'Lichtjesavond 2016' druk bezocht. (foto's)

Even terug te lezen bij vorig jaar bleken we toen voorjaarstemperaturen te hebben gehad op Lichtjesavond 2015. Dit keer was het wel iets frisser maar heel goed te doen om het verlichte centrum van Noordwijkerhout op te gaan zoeken en dat gebeurde dan ook met veel...

bezoekers op een sfeervolle Lichtjesavond 2016. Het was al gelijk vanaf 19.00 uur goed druk rondom het Witte Kerkje.

Al vroeg op deze avond organiseerde Carolinda van der Linden een mooie lichtjesavondwandeling. De start was om 19.00 uur en werd er een uur gewandeld door een oud en nieuw verlicht Noordwijkerhout, waarbij de deelnemers onder andere de kerststal en de grote verlichte 'kerstwensboom' bij Munnekeweij bezochten (zie de eerste 2 foto's, later meer bij een ander item)

De fakkels en vuurkorven van Scouting Bosgeest veranderden het centrum in een sprookjesachtig kerstbeleving. Op verschillende plaatsen konden de bezoekers genieten van een glaasje glühwein of van warme chocolademelk.

Op de Steeg, op het terras van restaurant To Me@t, deelden burgemeester Goedhart en de wethouders Bert Gotink en Henri De Jong erwtensoep met worst uit.

In een steeds volle Witte Kerk waren er sfeervolle kerstoptredens van Popkoor Bloom en het Charles Dickens orkest van St. Jeanne d ‘Arc. Bubblegumm speelde en zong een Jazzy kerstrepertoire op het terras van het Wapen van Noordwijkerhout.

Amnesty International en Roparun Noordwijkerhout vroegen positieve aandacht, waarbij de Runners kerstartikelen en loten verkochten voor hun goede doel.

Kunstproject: Vederlicht...☆
In de hoftuin van de Witte stonden de vier zuilen met grote verlichte banners met kunstwerken van het project 'Verderlicht', georganiseerd door Natacha Hulsebosch en Erna Schenk-Dekker.

Bezoekers konden een selfie maken en die gebruiken voor een kerstkaart of om op de sociale media zetten en daarmee wellicht een prijs te winnen. (BON heeft een selfie gemaakt van een BNer, deze staat in de fotogalerij)

Het kunstproject blijft nog tot en met de feestdagen staan, dus u kunt de komende dagen nog gewoon meedoen met deze slefie-actie. Klik hier voor meer informatie.

Er is ook nog een Kerstkoopzondag op zondag 18 december.
• Winkels open van 13.00-17.00 uur
• Lekkere warme drankjes bij Vink Multimedia
• Muziek in het centrum
• Kerstbal knutselen bij Dundia’s in de Dorpsstraat.

Deze activiteiten worden u aangeboden door de winkeliers uit uw mooie dorp verenigd in de NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging).

Foto's BON. Laatste 5 (panorama)foto's Thomas Pieterse.