Datum: 26-02-2020 - 11:10
17
dec
'16

Een Kaarsjesavond vol met herinneringen in de St. Jozefkerk. (foto's)

We blijven je naam noemen, we blijven over je praten, we blijven je horen, we voelen ons gedragen door jou… 'Gedragen door jou'. Dat was het thema van Kaarsjesavond 2016, welke gehouden werd op vrijdag 16 december in de St. Jozefkerk. Rond de kersttijd is het gevoel...

van iemand missen door overlijden, door een scheiding, emigratie, uitzending, een zieke partner of doordat (klein)kinderen niet meer (thuis)komen door omstandigheden vaak extra groot.

Tijdens Kaarsjesavond ging men samen op zoek naar troost, geborgenheid, warmte en licht. Er waren herinneringen aan mensen die we missen in de vorm van verhalen, gedichten en mooie muziek. Ook konden mensen een eigen kerstwens opschrijven.

Leden van de band 'Just Us' en het duo 'In verwondering' luisterden de avond muzikaal op met hedendaagse moderne liedjes. Kinderen waren speciaal uitgenodigd om ook te komen en tijdens de bijeenkomst mochten zij iets moois knutselen in de pastorie.

Na afloop van de mooie bijeenkomst brachten veel aanwezigen een brandende kaars bij hun dierbare op het kerkhof. Tot slot was er gelegenheid om in de Jozefkerk wat na te praten met elkaar onder het genot van een kopje koffie, thee, limonade of een heerlijke warme glühwein.

Foto's Kaarsjesavond 2016.