Datum: 12-07-2020 - 12:16
15
dec
'16

Welfare Munnekeweij stopt na 37 jaar vrijwilligerswerk.

Donderdagochtend was er een bijeenkomst in de Tuinkamer van Munnekeweij, waarbij er afscheid genomen werd van de Welfare-groep die 37 jaar geleden is ontstaan in de toen nog oude Munnekeweij aan de Schippersvaartweg. Deze groep van zes dames was in al die jaren iedere...

week in Munnekeweij aanwezig, om samen met de bewoners gezellig allerlei hand- en borduurwerken te vervaardigen. In de loop van al die jaren is de groep van vrijwilligers wel iets van samenstelling veranderd, maar de meeste maken er al een hele tijd deel van uit. Maar mevrouw Qualm (89) spant de kroon, zij is al vanaf het begin af aan betrokken bij de Welfare op Munnekeweij.

Maar vandaag werd er toch afscheid genomen van de dames, mevr. Soeren, mevr. van der Weijden, mevr. Qualm, mevr. Elferink, mevr. Barten en mevr. Frank-de Haas. Nu de meeste van de dames zelf op leeftijd zijn, is er besloten te stoppen. Twee van de dames gaan nog wel door bij de Welfare in Puyckendam en met vrijwilligerswerk in Munnekeweij.

Maar niet alleen de leeftijd van de vrijwilligsters telde mee om te stoppen, ook de aanmeldingen van nieuwe bewoners om deel te nemen aan deze activiteit is te weinig om door te gaan. Door de veranderingen in de zorg, zijn de ouderen die tegenwoordig aangenomen worden in het verzorgingstehuis veelal niet meer in staat om handwerken te vervaardigen.

Vrijwilligerscoördinator van Munnekeweij Marijke den Elzen, bedankte de dames voor hun jarenlange vrijwilligerswerk en bood hen een welverdiende Weijdineren-bon in Munnekeweij aan.

Foto's BON.