Datum: 30-03-2023 - 16:11
14
dec
'16

60-jarig huwelijksfeest van Jan en Cis Den Elzen - Arts. (foto's)

Woensdagmorgen 14 december bracht burgemeester Goedhart een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Jan en Cis Den Elzen - Arts. Op 19 december 1956 traden Jan (86) en Cis (84) op het gemeentehuis in Noordwijkerhout voor de wet in het huwelijk, het kerkelijke huwelijk zou pas...

twee en half jaar later volgen.... Dit had wel een speciale reden. Jan en Cis kochten een huis in de Hoogstraat en traden in het huwelijk, maar de gemeente stak daar bij de aanvraag voor een woonvergunning een stokje voor. Ze vonden het echtpaar van 26 en 24 jaar te jong om samen te wonen.

De woningnood was zo vlak na de oorlog zo hoog in Nederland, dat de gemeente zich zelfs bemoeide met koopwoningen. Na twee en half jaar kregen ze eindelijk toestemming en betrokken ze hun 'eigen woning' in Hoogstraat, waar ze maar liefst 52 jaar met heel veel plezier hebben gewoond. Nu wonen ze alweer bijna zes jaar na volle tevredenheid in de Robijnstaete op de Parallelweg.

Het echtpaar is in het gelukkige bezit van 4 zonen (en evenzoveel schoondochters) Bert, Loek, Frank en Jan-Willem en 7 kleinkinderen waarvan 6 jongens en 1 meisje. Jan en Cis hebben elkaar leren kennen, na het voorstellen door familie van der Klugt, op een kermisavond bij Café Brama. Cis had een stille aanbidder in die tijd maar koos toch voor Jan en is daar nog steeds na 60 jaar blij mee.

De jonge Jan heeft als eerste in zijn werkzame leven op het bollenland gewerkt, daarna werkte hij bij twee benzinestations op de A44 en in Sassenheim. Daarna heeft hij tot aan zijn pensioen (60 jaar) als huismeester bij de Schutse in Sassenheim gewerkt.

Cis is met werken begonnen bij de Post-cheque en Girodienst in Den Haag, na het huwelijk zorgde ze voor haar gezin. Toen de jongste zoon wat ouder werd is ze gaan werken als bejaardenverzorgster, iets wat ze 18 jaar heeft gedaan.

Het vrijwilligerswerk zit bij beide diep in de genen, Jan is al 65 jaar trouw lid van de Toneelvereniging ODI. Hierbij kreeg hij steun van Cis en bijval van zijn zonen. Na zijn pensionering heeft hij tien jaar lang in de VUT-ploeg van VVSB gezeten. Ook heeft Jan jarenlang voor Sinterklaas en de Kerstman bij o.a. de Munnekeweij gespeeld.

 

Toen de kinderen van Cis op de Regenboog school zaten, heeft ze jarenlang deel uit gemaakt van de ouderraad en heeft ze de schoolkrant mee helpen opzetten. Maar liefst 29 jaar heeft ze ook vrijwilligerswerk gedaan bij Munnekeweij en is ze nog steeds regelmatig te vinden bij NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen).

Het echtpaar viert komende zondagmiddag met het eigen gezin hun 60-jarig huwelijk bij het Wapen van Noordwijkerhout. De redactie van BON wenst het echtpaar nog vele gelukkige en gezonde jaren met elkaar.

Foto's BON.