Datum: 19-04-2021 - 11:08
14
dec
'16

VVSB weet niet te stunten tegen FC Volendam. (foto's + filmpje van daggie uit naar Volendam)

Het is VVSB niet gelukt om voor het 2e jaar op rij een grote stunt te verzorgen. In de achtste finale van de KNVB Beker was FC Volendam in eigen huis met 4-1 te sterk. Al vroeg in de wedstrijd leek het op een deceptie uit te draaien, maar Giovialli Serbony zorgde voor een snelle gelijkmaker...

Nog voor de rust prikte FC Volendam er nog 2 doelpunten bij, om vervolgens uit te lopen naar een comfortabele zege.

Met aanvoerder Vladimir Jozic weer terug in de basisopstelling begon VVSB aan de wedstrijd tegen FC Volendam. Al na 5 minuten moest het de eerste klap incasseren. Uit een vrije trap kon Kees Kwakman de bal bij de tweede paal terugkoppen op de vrijstaande Erik Schouten. Voor de verdediger was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te koppen en zo de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Lang kon FC Volendam niet van de voorsprong genieten, want binnen 10 minuten stond het alweer gelijk. Kevin van Kippersluis tikte de bal terug op doelman Hobie Verhulst. Van Kippersluis gaf de bal echter veel te kort, waardoor de oplettende Giovialli Serbony er tussen kon komen. Oog in oog met de doelman bleef de spits rustig en zorgde voor de gelijke stand.

In een doldwaas eerste kwartier stond ook de 1-1 niet lang op het scorebord. Amper 2 minuten na de gelijkmaker kwam FC Volendam opnieuw op voorsprong. Een vrije trap was een ogenschijnlijk simpele prooi voor doelman Ruben Valk.

Bij het neerkomen van de doelman met de bal in de handen, liet Valk de bal los precies voor de voeten van Kwakman. De ervaren middenvelder van FC Volendam profiteerde van dit foutje en zorgde voor de voorsprong.

Nadat VVSB enkele minuten van slag leek, pakte het de draad weer op en kreeg het via Frans van Niel en Maikey Parami 2 goede kansen voor een nieuwe gelijkmaker. Van Niel’s schot ging maar net naast het doel van Verhulst. Parami’s inzet werd verdedigd door aanvaller Jack Tuyp.

Aan de andere kant was het echter wel weer raak. Gyliano van Velzen kreeg iets te veel ruimte van Richelo Fecunda, haalde uit door de benen van de verdediger, waardoor doelman Valk op het verkeerde been was gezet. Nadat enkele minuten later Jelmer Vijlbrief voorkwam dat Kevin Visser vrij voor het doel kon afdrukken was het rust en kon VVSB zich gaan opmaken voor een zware tweede helft.

De opening van de tweede helft was furieus, waarbij Kwakman maar ternauwernood kon voorkomen dat Serbony de aansluitingstreffer maakte. Ook FC Volendam kreeg zijn kansen en zag opnieuw in Vijlbrief een sta in de weg. De kopbal van Kwakman werd voor de lijn weggekopt door de verdediger van VVSB.

Een half uur voor tijd was daar dan toch de genadeklap voor de ploeg uit Noordwijkerhout. Van Velzen was er aan de linkerkant vandoor, gaf de bal laag voor op de geheel vrijstaande Van Kippersluis die zijn fout van de eerste helft goed maakte en voor de 4-1 zorgde.

Na het doelpunt van Van Kippersluis was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen hadden nog wel enkele mogelijkheden om het doel te treffen, maar kon het net niet meer laten rollen. FC Volendam gaat hierdoor dus in de koker voor de kwartfinale. VVSB gaat zich richten op de competitie.

FC Volendam – VVSB 4-1: 5. Schouten 1-0, 13. Serbony 1-1, 15. Kwakman 2-1, 31. Van Velzen 3-1, 60. Van Kippersluis 4-1.
VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Jozic (68. Ruigrok), Van Niel (68. Schell), De Rijk, Parami, Serbony, Bekooij (78. Pauw).

 

Tekst: Stefan van den Burg. Klik hier voor de samenvatting van Fox Sports.

Een daggie uit naar Volendam....
We hebben foto's en een filmpje van de gehele dag in aanloop en natuurlijk tijdens de KNVB-Bekerwedstrijd FC Volendam tegen VVSB. Tijdens de Kerstveiling van VVSB afgelopen zaterdag, kocht Max een speciale VIP-kaart voor de wedstrijd in en tegen Volendam.

Hij mocht daardoor de gehele dag met de selectie van VVSB mee (incl. bus en eten) en daarmee zorgde hij samen met BON voor foto's en een stukje film van een speciaal daggie uit met de cupfighters van VVSB.

F
oto's BON (logo) en Max Adriaens.  Voor het filmpje, klik hier.