Datum: 06-07-2020 - 04:07
12
dec
'16

Vuurwerk bij laatste training VVSB voor bekerwedstrijd tegen FC Volendam. (foto's+filmpje)

Voor het tweede jaar op rij staat VVSB in de achtste finale van de KNVB Beker. Vorig seizoen speelde VVSB tegen Capelle. De tegenstander van dit jaar is FC Volendam, de nummer 4 van de Jupiler League. Een tegenstander van een ander kaliber. Is het voor VVSB opnieuw mogelijk...

om de kwartfinale te bereiken? Dinsdagavond zullen we het weten..

FC Volendam is een van de clubs die het vaakst promoveerde (en weer degradeerde) van de Jupiler League naar de eredivisie. In het seizoen 2008/2009 speelde FC Volendam voor het laatst op het hoogste niveau van Nederland.

Dat seizoen eindigde de Volendammers als 18e na een zenuwslopend slot van de eredivisie. Sindsdien speelde FC Volendam op het tweede niveau van Nederland en eindigde het nog wel een aantal keer op de plaatsen voor de play-offs, maar bereikte zij niet de eredivisie.

Dit seizoen gaat het voorspoedig voor de ploeg van Robert Molenaar. De laatste 5 wedstrijden is FC Volendam ongeslagen, waarbij de laatste 2 werden gewonnen. In eigen huis klopte het eerst Fortuna Sittard met 3-0.

Afgelopen weekend ging FC Volendam op bezoek bij Achilles’29 en haalde het hard uit. Kevin van Kippersluis was de grote man in Groesbeek met 3 treffers. Kevin Visser, Kees Kwakman en Henny Schilder (strafschop) zorgden voor de overige 3 treffers.

Ook VVSB won de laatste 2 wedstrijden en won afgelopen weekend met 0-6. In Tiel werd TEC bij vlagen helemaal zoek gespeeld door de formatie van Wilfred van Leeuwen. Alle aanvallers toonden zich gretig voor het doel en zorgden ervoor dat VVSB de grootste overwinning in jaren pakte.

In het bekertoernooi toonde VVSB zich ook uiterst effectief. In de eerste ronde werd hoofdklasser Achilles Veen met 1-4 verslagen. In de tweede ronde kwam Katwijk op bezoek in Noordwijkerhout. Ook de tweededivisionist kon VVSB niet stoppen en werd het met 3-0 weer terug naar Katwijk gestuurd.

FC Volendam trof in de eerste 2 rondes van de KNVB Beker een competitiegenoot. Allereerst kwam MVV Maastricht op bezoek in Volendam. Na 120 minuten stond het 3-3, door 3 doelpunten van Jack Tuijp. De strafschoppen werden koelbloedig genomen waarna Florian Loshaj voor MVV de 5 en beslissende penalty miste.

In de tweede ronde kwam Almere City naar het Kras Stadion. Binnen 90 minuten werd er niet gescoord, waarna Kaj Ramsteijn in de 105e minuut doel trof voor de bezoekers. Kwakman en Bert Steltenpool zorgde binnen een tien minuten voor de ommekeer.

Scheidsrechter van dienst is Pol van Boekel. Hij wordt geassisteerd door Mario Diks en Hessel Steegstra. Ook zal Van Boekel worden geassisteerd door de videoreferee. VVSB zal toegejuicht worden door meer dan 1700 supporters, waaronder de redactie van BON..... Kortom, een mooie avond staat er in het verschiet voor een ieder die een paars-geel hart heeft.

Het is ondertussen een traditie aan het worden om bij de laatste training voorafgaande aan een KNVB Bekerwedstrijd, het elftal toe te juichen en het afsteken van vuurwerk en fakkels. Zo ook vandaag op maandagavond op sportpark De Boekhorst, werd die traditie door de supporters opnieuw in ere gehouden.

Tekst voorbeschouwing VVSB. Foto's BON. Voor het filmpje:
klik hier.