19
dec
'16

Bezoek aan milieustraat zorgt voor pannenkoeken.

De eerste bezoekers die op maandag 19 december hun grofvuil hebben gebracht naar de milieustraten in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout....

zijn verrast met een gratis zakje pannenkoekenmix van Meerlanden.

Hiermee vieren wij dat Meerlanden de productiemijlpaal heeft bereikt van 10.000.000 m3 groengas uit GFT. Op deze hoeveelheid gas kunnen maar liefst 750.000.000 pannenkoeken worden gebakken; genoeg voor heel Europa! (#pannenkoekenvooreuropa)

Als dank voor het scheiden van GFT hebben wethouders uit de aandeelhoudende gemeenten, Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden, én medewerkers van de milieustraten het pannenkoekenmeel, gemalen door de Hoofddorpse molen De Eersteling, uitgedeeld. De uitdeelactie duurt nog de hele week, zolang de voorraad strekt.

Ook Gert-Jan Klaasse Bos, de trotse manager van de Groene Energiefabriek van Meerlanden, was vandaag van de partij: “Onze vuilniswagens rijden op dit groengas, maar je kunt natuurlijk ook pannenkoeken bakken op het gas. De productie van 10 miljoen m3 groengas is een mooie mijlpaal voor onze fabriek.

Omdat bewoners, gemeenten en wij dit samen voor elkaar hebben gekregen, willen wij de inwoners uit onze regio daarvoor belonen met iets lekkers, dat bovendien lokaal is geproduceerd. GFT is grondstof en met recht het Begin van iets moois.”

Foto Meerlanden: Wethouder Bilars overhandigd zakje pannenkoekenmix aan een bezoekster van de milieustraat in Noordwijkerhout.

Geen afvalinzameling tijdens 2e Kerstdag.
Op Tweede Kerstdag (maandag 26 december) is de milieustraat op Gravendam gesloten. Ook haalt Meerlanden dan bij de inwoners uit haar verzorgingsgebied waaronder in Noordwijkerhout geen afval op.

Vervangende inzameldagen worden vermeld op de digitale afvalkalender http://afvalkalender.meerlanden.nl en de Meerlandenapp. De App is te downloaden via de App store of Google Play.

Tekst en foto Meerlanden.