11
dec
'16

VVSB walst met 0-6 over TEC heen. (foto's)

VVSB zal met een zeer positief gevoel toewerken richting de bekerkraker tegen FC Volendam. De generale repetitie tegen TEC werd met 0-6 winnend afgesloten. Al snel kopte Peet van der Slot VVSB op voorsprong, waarna Giovialli Serbony vlak voor rust de marge vergrootte...

Na de rust was er geen houden meer aan voor TEC en scoorde Tommy Bekooij en Maikey Parami beide tweemaal.

Met Vladimir Jozic en Stefan Kraaijvanger startend vanaf de reservebank, zag trainer Wilfred van Leeuwen dat TEC zich terugtrok op eigen helft. VVSB had al snel de zo gewenste voorsprong te pakken. Uit een vrije trap van Frans van Niel torende Peet van der Slot over alles en iedereen heen en zorgde met een kopbal voor de 0-1.

Na de openingstreffer bleef VVSB op zoek naar meer, maar kon het de opening bij TEC moeilijk vinden. De thuisploeg had moeite de bal in de ploeg te houden. De enige echte mogelijkheid van de eerste helft kregen zij dan ook door een miscommunicatie in de verdediging van VVSB. Echter schoot Jip Bartels over het doel van Ruben Valk heen.

Vlak voor de rust zorgde Giovialli Serbony voor de 0-2. De spits van VVSB kon de vrije trap van Tim de Rijk rustig aannemen in het strafschopgebied van TEC en oog in oog met doelman Sebastiaan van der Sman afronden. Na de thee had Serbony al snel de 0-3 op zijn schoen, maar vergat hij de trekker over te halen.

Ook Van der Slot kon zijn tweede van de avond maken, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Toch stond het een paar minuten later wel 0-3. Serbony kon de bal meegeven aan de doorgebroken Tommy Bekooij die rustig de bal achter Van der Sman schoot.

Het enige wat Ruben Valk nog in de tweede helft te doen had, was een verdwaalde voorzet van Matthijs van Gessel net onder de lat vandaan plukken. Het andere gevaarlijke schot van TEC werd vlak voor de lijn weggewerkt door Jelmer Vijlbrief. De 0-4 kwam even later op naam van Maikey Parami.

De buitenspeler van VVSB passeerde 2 tegenstanders en rondde af in de lange hoek. De 0-5 voor VVSB was van grote schoonheid. Invaller Olaf Schell speelde Serbony in, de spits van VVSB gaf de bal voor op de inlopende Parami die de bal in de touwen werkte.

Het slotakkoord van deze avond was voor Bekooij. Na opnieuw een prima aanval van de Noordwijkerhouters kon Bekooij voor de tweede keer de bal achter doelman Van der Sman werken. Een ruime overwinning dus voor de ploeg die aanstaande dinsdag op bezoek gaat bij FC Volendam voor de KNVB Beker.

TEC – VVSB 0-6: 9. Van der Slot 0-1, 45. Serbony 0-2, 58. Bekooij 0-3, 68. Parami 0-4, 74. Parami 0-5, 85. Bekooij 0-6.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, Vijlbrief, Ruigrok, Van Niel (65. Schell), De Rijk, Parami, Serbony (75. Pauw), Bekooij.

 

Tekst: Stefan van den Burg. Foto's Orange Pictures, klik hier.