Datum: 27-10-2021 - 14:55
10
dec
'16

Vakjury maakt winnaars bekend kunstproject 'Vederlicht' Lichtjesavond 2016. (foto's)

Natacha Hulsebosch en Erna Schenk-Dekker hebben na de succesvolle Lichtjesavond van 2015 een nieuw project bedacht voor Lichtjesavond 2016 (klik hier voor het programma). Dit evenement vindt plaats vrijdagavond 16 december. Na een oproep in de diverse media hadden...

maar liefst 11 ontwerpers en kunstenaars zich aangemeld en zij hebben hun ontwerpen van vleugels bij de organisatie ingebracht. Deze vleugels zijn onlangs door de organisatie op flinke banners (3x2,5 mtr) geprint en alle 11 kunstwerken zijn op vrijdagmiddag 9 december op vier driehoekige zuilen gepresenteerd in de tuin van de Witte Kerk. (zie foto's in de fotogalerij)

De kunstwerken zijn dus vanaf vandaag tot en met de kerstdagen in het hart van het dorp te bewonderen en op Lichtjesavond komen ze ook nog eens extra in het licht te staan.

Wedstrijd vakjury:
Een deskundige jury bestaande uit Caroline Spaans, Patriez Hulsebosch en Leontine van der Klugt hebben, zonder dat men wist van wie de kunstwerken waren, de kunstwerken beoordeeld. De in hun ogen mooiste kunstwerk is de winnaar, ook is er een tweede en derde plaats.

Zij beoordeelde het kunstwerk van Nina Duivenvoorden als het mooiste kunstwerk en Nina won daarmee de wedstrijd van de vakjury. Nummer twee is Angelique van Beijk geworden en op plaats nummer drie eindigde het werk van Natascha van der Steen. Vanaf vandaag kunt u ook zelf uw favoriete kunstwerk kiezen en meedoen aan de fotowedstrijd.

Fotowedstrijd publiek, maak een selfie en win een leuke prijs.
Vanaf nu kan ook het winkelend publiek meedoen aan een leuke fotoactie, maak een selfie (klik hier voor een voorbeeld) van één van je favoriete kunstwerk(en) met die ‘verlichte vleugels’ met sponsorlogo, plaats hem op de social media en en voeg daarbij een hashtag toe: #lichtjesavondnov #vederlicht #noordwijkerhout #blikopnwh. Hiermee kunnen we je foto vinden en de organisatie kiest dan de leukste inzendingen uit, waar een aantal prijzen voor beschikbaar zijn gesteld door sponsoren.

De volgende sponsors hebben het mede mogelijk gemaakt dat het project 'Vederlicht' tot stand kon komen: NOV (Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging) SPORTO (voor de bouwhekken), PIXIT Ontwerpstudio, Blik op Noordwijkerhout, Hekker Sport/Ton sur Ton, Blondt Reclame, JT11.nl Grafisch Ontwerper, Atelier Kloosterplein, Fred Lassooy Schildersbedrijf, Linreflex, DMN Westinghouse, Jacques van Wieringen en Natascha Pompe.

11 Deelnemers aan Vederlicht uit Noordwijkerhout en De Zilk :

Angelique van Beijk - Tekenaar
Werkzaam bij: Rijnlands lyceum Sassenheim                                

Monique van der Kamp - Grafisch kunstenares
Eigen atelier: atelier@home, Kerkstraat 73                                   

Jelle Elferink - Grafisch ontwerper
Eigen bedrijf:  JT11.nl

Kirsten de Rooij - Concept en design
Eigen bedrijf: Blondt.nl

Natascha van der Steen - Grafisch ontwerper
Werkzaam bij een fullservice bureau in Alphen aan de Rijn

Nina Duivenvoorden
Student Grafisch lyceum Rotterdam

Leona van der Linden
Student Industrieel Ontwerpen TU Delft

Jacques van Wieringen
Hobbyist

Deana Lassooy - Kunstenares
Eigen atelier: Atelier Kerkstraat 36

Erna Schenk-Dekker - Kunstenaar
Eigen atelier: Kloosterplein 22 Noordwijk
(organisatie en daarom geen deelnemer wedstrijd vakjury)                                     

Natacha Hulsebosch - Grafisch ontwerper
Eigen bedrijf: PIXIT Ontwerpstudio
(organisatie en daarom geen deelnemer wedstrijd vakjury)  

Het idee achter Vederlicht:
Mensen staan allemaal even stil tijdens de december wintermaand, we missen onze geliefden en we kijken terug, we tanken bij en kijken naar de nieuwe plannen en doelen van volgend jaar. Trek je vleugels aan en voel je vederlicht. LICHTJESAVOND NOV Noordwijkerhout beloofd weer een groot succes te worden.

Foto's BON.