Datum: 20-02-2020 - 06:30
10
dec
'16

Leerlingen Leeuwenhorst organiseren sponsor- loop en kerstmarkt, de opbrengst gaat naar ISK.

Stel je voor: je bent 14 en samen met je gezin op de vlucht voor de oorlog in Syrië. Je hebt daar verschrikkelijke zaken gezien. Bij de oversteek naar Griekenland raak je gescheiden van de moeder en zus. Hun bootje haalt het niet. Of: je bent 16 en nog steeds analfabeet...

omdat je met je ouders al 5 jaar rondzwerft op zoek naar een veilige haven. Deze en andere schrijnende verhalen komen onder andere van de kinderen van de Internationale Schakelklas (ISK) die de Stichting Fioretti Teylingen heeft neergezet. Deze jonge vluchtelingen zijn allemaal gehuisvest in de bollenstreek en willen niets liever dan zo snel mogelijk leren en integreren. Ze hebben bijna niets.

De leerlingen (Josefine van der Kamp, Daniëlle Verlaan, Luna Bontebal, Brya Ali, Merel van Noort, Christiane de Mildt en Anne van Wijk) die de kerstactie organiseren, willen dit jaar graag iets voor deze kinderen betekenen.

Ze hebben op eigen initiatief de ISK bezocht en enkele van die leerlingen geïnterviewd. Het doel is, om het mogelijk te maken dat ze lid kunnen worden van een club, eens een uitstapje kunnen maken, etc. Kinderen op de vlucht voor oorlog en onderdrukking helpen: een hele mooie kerstgedachte.

Daarom wordt er op 22 december een sponsorloop gehouden en een kerstmarkt georganiseerd op het Teylingen College Leeuwenhorst en de opbrengst van beide gaat naar de ISK.

Het is de bedoeling om met ongeveer 500 leerlingen, uit de bovenbouw (15 - 18 jaar), vanaf het Scheveningse strand naar de school in Noordwijkerhout te lopen, of van het Katwijkse strand naar de school.

Deze sponsorloop vindt plaats op donderdag 22 december. De start is om 9:00 uur met de loop vanaf Scheveningen, met het grootste deel van de leerlingen. Het andere deel, dat zich samenvoegt met de groep die vanaf Scheveningen loopt, begint in Katwijk met lopen om 13:15 uur.

De lopers komen in het begin van de avond aan op school in Noordwijkerhout, waar ook een kerstmarkt wordt gehouden en ook de opbrengst hiervan gaat naar naar het uitgekozen doel van dit jaar.

Tekst Teylingen College Leeuwenhorst. Foto pr - Leerlingen ISK Katwijk.