Datum: 27-10-2021 - 19:02
07
jun
'12

Provincie geeft negatief zwemadvies af voor het Oosterduinsemeer.

In verband met de aanwezigheid van blauwwier (blauwalg) in het Oosterduinsemeer (Comomeer) heeft de provincie een negatief zwemadvies voor het meer afgegeven. De provincie heeft de waterkwaliteit gemeten bij het Strand van de surfschool...

Sommige mensen krijgen na het zwemmen in natuurwater bepaalde gezondheidsklachten Veelvoorkomende klachten zijn allergische reacties, (zwemmers)jeuk, hoofdpijn, misselijkheid, braken, maagkramp, koorts of diarree. De oorzaak voor deze klachten kan liggen in wieren, bepaalde planten, rupsen of bacteriën die voorkomen in of vlakbij het water. Blauw- en roodwieren en botulisme 'zijn bekende veroorzakers van klachten, maar ook ontlasting bevat bacteriën die voor mensen schadelijk zijn.

Het is onverstandig natuurwater in te slikken. Direct na het zwemmen douchen en goed afdrogen verkleinen de kans op huidirritatie. Ga direct naar de huisarts als er gezondheidsklachten optreden na het zwemmen. Zie ook de site van de provincie Zuid-Holland over de kwaliteit zwemwater, klik hier.