Datum: 04-02-2023 - 16:58
07
dec
'16

Noordwijkerhouter vrijgesproken van diefstal in Rijnsburg.

Een Noordwijkerhouter die werd verdacht van het stelen van 480 lege bloemenemmers twv € 1920,- , op het terrein van de bloemenveiling Flora in Rijnsburg, is onlangs door de rechter daarvan vrijgesproken. Een ooggetuige wees hem weliswaar aan als schuldige...

van de diefstal, maar voor de rechter was dit onvoldoende bewijs. De getuige had op donderdag 19 mei in de auto van de verdachte de emmers zien staan, maar volgens de Noordwijkerhouter stonden die daar al in en waren ze van een ander bedrijf.

Op camerabeelden was tevens te zien dat er iemand met een tattoo in zijn nek, bezig was met het weghalen van de emmers. Volgens de verdachte, die er ook eentje in zijn nek heeft, zijn er wel meer mensen met een tattoo in hun nek.

De man gaf aan dat hij wel vaker op het terrein van zijn oude werkgever kwam, om daar oude collega's te ontmoeten. Ondanks dat toch niemand had gezien dat de verdachte de emmers in de auto laadde, vond de officier dat er genoeg bewijs was voor een veroordeling.

De rechter nam dat niet over en sprak de man vrij wegens gebrek aan bewijs, dit omdat niemand het had echt gezien dat hij de emmers in de auto laadde. Het was overigens niet de eerste keer dat de Noordwijkerhouter in aanraking met justitie is geweest. Hij werd al eens eerder veroordeeld voor een andere diefstal en rijden onder invloed.

 

Bron: Leidsch Dagblad.