Datum: 19-04-2021 - 11:34
04
dec
'16

VVSB heeft iets met de laatste minuten in een wedstrijd. (foto's + samenvatting)

Heel erg lang leek de wedstrijd tussen VVSB en HHC Hardenberg op een doelpuntloze wedstrijd af te gaan. Invaller Giovialli Serbony was het hier echter niet mee eens. In de slotminuten van de wedstrijd stond de spits op de juiste plek om het leer achter doelman Sander Danes...

te bezorgen. Eindelijk weer een overwinning na 7 wedstrijden zonder.

Giovialli Serbony en Jelmer Vijlbrief zaten weer bij de selectie van VVSB. Beide spelers keerden terug van een blessure en begonnen op de bank. In een vrij matige eerste helft was het balbezit voor VVSB, maar kon de thuisploeg nauwelijks kansen creëren.

HHC Hardenberg staat onder leiding van Gert-Jan Karsten een stuk defensiever dan gewoonlijk, wat ook in deze wedstrijd weer duidelijk werd. Toch kreeg de ploeg uit Hardenberg wel wat kansen, maar miste zij de scherpte voor het doel. Enige reuring voor het doel van HHC kwam uit de scrimmage, maar de bal rolde naast het doel van Sander Danes.

In de tweede helft was daar de rentree van Serbony. De spits verving middenvelder Bas Ruigrok, waardoor Frans van Niel een linie zakte. Diezelfde Van Niel werd direct gevaarlijk met een afstandsschot die net over het doel heen scheerde. Danes reageerde in de volgende actie erg attent op het schot van Maikey Parami. Ook de kopbal van Serbony was een prooi voor Danes, waarbij aangemerkt kan worden dat de kopbal nauwelijks vaart had.

Met ook het inbrengen van vleugelverdediger Vijlbrief kwamen veel automatismen weer terug bij de thuisploeg. HHC werd met de rug tegen de muur gedrukt en de vele voorzetten waren, bij vlagen, moeilijk te redden voor de gasten.

In een spaarzame counter was invaller Walter Dias Nzasi erg dichtbij een doelpunt, maar de vingertoppen van Ruben Valk waren voldoende. Zijn collega aan de andere kant stal echter de show. Een zeker lijkend doelpunt van Parami werd katachtig gered door Danes. Enkele minuten later deed de doelman dat nog eens dunnetjes over door opnieuw een kopbal van Parami te keren.

De blessuretijd brak aan en VVSB ging nogmaals op jacht naar de overwinning. Nadat het harde schot van Parami opnieuw werd gekeerd door Danes werd de rebound nu eindelijk wel verzilverd. Serbony stond als een echte spits op de juiste plek en schoot de bal rustig in de hoek. De Boekhorst ontplofte met de spits, die weer terugkeerde, als middelpunt.

VVSB – HHC Hardenberg 1-0: 90+3. Serbony.

 

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, De Rijk, Kraaijvanger (67. Vijlbrief), Ruigrok (46. Serbony), Jozic, Parami, Van Niel, Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting van HHCHardenberg-TV. (5.51 min)

Tekst: Stefan van den Burg. Foto's BON