Datum: 24-09-2021 - 11:43
02
dec
'16

Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam tekent huurovereenkomst.

Op donderdag 1 december hebben voorzitter Dick Snel en secretaris Arie van den Burg van Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam en loco-burgemeester Bert Gotink de huurovereenkomst ondertekend voor de welzijnsruimte in Nieuw Puyckendam. Het ondertekenen van deze...

overeenkomst is het startsein van het exploiteren van de ontmoetingsruimte door de stichting. Een ontmoetingscentrum met een brede opzet. Een centrum dat niet alleen ruimte laat aan de bestaande, maar ook aan nieuwe initiatieven.

Voor jong en oud. Voor en door de buurt. Waar mensen elkaar ontmoeten en een divers aanbod van activiteiten plaatsvindt. Omdat de stichting het buurthuis zelfstandig gaat exploiteren gaan zij ook op zoek naar andere functies voor de ruimte om daarmee inkomsten te genereren.

Een ontmoetingscentrum vervult een belangrijke functie in een buurt. Het vergroot de leefbaarheid en sociale samenhang. De gemeente faciliteert en ondersteunt daarom de stichting met het opzetten van de exploitatie.

 

De bedoeling is dat het ontmoetingscentrum geheel zelfvoorzienend wordt en draait met vrijwilligers die de volledige zeggenschap en verantwoordelijkheid hebben over het centrum. In januari zal het nieuwe ontmoetingscentrum feestelijk worden geopend.

Er is ook al een website van de stichting: www.puyckendam.nl.

Tekst en foto Gemeente Noordwijkerhout.