Datum: 01-06-2023 - 00:49
28
nov
'16

Succesvolle en druk bezochte 3e editie van Bollen Blues. (foto's + filmpjes)

Na het succes van de twee eerdere edities van Bollen Blues, stond er afgelopen zondag alweer een nieuwe Bollen Blues op het programma. Deze derde editie van Bollen Blues had als thema 'Memphis' en vond plaats in een goed gevulde zaal van Trefcentrum De Duinpan in De Zilk...

De grote motor achter Bollen Blues is de Nederlandse blueszanger Robbert Fossen, die natuurlijk ook een optreden verzorgde in zijn eigen woonplaats. Hij deed dat samen met de pas 16-jarige pianist Dave Warmerdam. (zie filmpje) Op 9 oktober jl. hebben zij de Dutch Blues Challenge gewonnen. Dit betekent dat zij eind januari/begin februari 2017 Nederland mogen vertegenwoordigen bij de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis-USA.

Net als bij de twee voorgaande edities werd Bollen Blues geopend door een samengestelde band van jonge muzikanten onder leiding van Zilker Loek van Haaster. Bij diverse nummers werden zij bijgestaan door een aantal echt jonge talenten, zoals het 12-jarige zangtalent Hilde Kruijver. (zie filmpje) Het optreden van The Youngsters werd enorm gewaardeerd door het aanwezige publiek en ze kregen dan ook na afloop een terecht groot applaus.

Het programma werd vervolgd met een optreden van The Detonics (zie filmpje), deze Brabantse band heeft ook de Dutch Blues Challenge gewonnen maar dan in de band-categorie. Ook zij zullen in januari, net als Robbert en Dave, afreizen naar Memphis om Nederland daar te vertegenwoordigen.

 

Als laatste stond de wereldberoemde bluesartiest Ian Siegel op het programma. Deze Engelsman uit Portsmouth won maar liefst acht British Blues Awards, drie European Blues Awards, drie USA Blues Music Awards en twee van zijn platen werden MOJO Blues Album of the Year. En dat allemaal in de afgelopen vijf jaar.

Ter ere van zijn 25-jarige jubileum maakte hij in de afgelopen maanden een succesvolle tour door Nederland en nam hij op Bollen Blues 2016 de spetterende finale voor zijn rekening. Hij werd daarin begeleid door de voltallige bezetting van de band Memphis Soul Stew, inclusief blazerssectie en achtergrond zangeressen.

Normaal gesproken treedt Ian Siegal alleen op met zijn eigen virtuoze band. De combinatie met de Mempis Soul Stew was dan ook uniek te noemen en zorgden voor een fantastische afsluiting van deze 3e Bollen Blues.

 

*Klik hier voor het filmpje van het optreden van The Youngsters.

*Klik hier voor het filmpje van het optreden van Robbert Fossen & Dave Warmerdam en The Detonics.

Foto's Bollenblues 2016 BON.