Datum: 28-05-2020 - 23:19
26
nov
'16

Actieve camerabeveiliging Gravendam van start gegaan.

In juni 2016 stemde het Noordwijkerhoutse College van B & W voor het instellen van een Bedrijven- investeringszone (BIZ) op Gravendam, dit nadat de ondernemers die gebruikmaken van een pand op dit bedrijvenpark met overgrote meerderheid ook hiermee hadden ingestemd....

Daarmee was de BIZ Gravendam een feit en kon er daadwerkelijk gestart gaan worden met het realiseren van een actieve camerabeveiliging op dit bedrijventerrein.


Het realiseren van actieve camerabeveiliging was een wens van de ondernemers op het bedrijventerrein Gravendam en vloeit rechtstreeks voort uit afspraken die hierover in het kader van het Keurmerk veilig ondernemen Gravendam waren gemaakt.

Ondernemers hebben in de afgelopen jaren regelmatig te maken gehad met inbraken en andere overlastgevende situaties. Door de invoering van een bedrijveninvesteringszone werd het mogelijk om op het bedrijventerrein actieve camerabeveiliging in te voeren.

Op 1 januari 2017 zou alles volgens afspraken 100% in werking zijn, maar nu al is allergrootste gedeelte van het systeem actief in werking. De geplaatste camera’s bij de toegangswegen en op het terrein van  Gravendam, zijn rechtstreeks verbonden met de meldkamer van een beveiligingsbedrijf en die staat weer in verbinding met de politie.

 

Bij een melding krijgt de politie direct beelden door via de meldkamer. Hierdoor wordt niet alleen de pakkans vergroot door herkenning van personen, auto's en kentekens, maar ook welke vluchtweg de daders nemen. Natuurlijk gaat er ook een enorme preventieve werking van het systeem uit.

De realisatie en installatie van dit unieke beveiligingssysteem is in samenwerking met ondernemers, gevestigd op het bedrijventerrein, gerealiseerd.

Foto's BON.