Datum: 18-11-2019 - 11:56
25
nov
'16

27 november 3e Editie Bollen Blues met wereldberoemde bluesartiest Ian Siegal.

Op zondag 27 november vindt alweer de 3e editie van de Bollen-Blues plaats in Trefcentrum De Duinpan. Het programma is rond en met trots wordt de deelname van Ian Siegal hiermee aangekondigd. Deze wereldberoemde singer-songwriter, gitarist en bandleider maakt zijn opwachting...

in de komende Bollen-Blues. Ian is in de blues wereld een zeer bekende artiest en heeft in Nederland zelfs zijn eigen fanclub. Deze Engelsman uit Portsmouth won acht British Blues Awards, drie European Blues Awards, drie USA Blues Music Awards en twee van zijn platen werden MOJO Blues Album of the Year. En dat allemaal in de afgelopen vijf jaar.

Ter ere van zijn 25-jarige jubileum maakte hij in de afgelopen maanden een succesvolle tour door Nederland en zal op 27 november de spetterende finale van de 3e editie Bollen Blues voor zijn rekening nemen.

The Youngsters
Net als bij de twee voorgaande edities zal Bollen Blues geopend worden door een samengestelde band onder leiding van Zilker Loek van Haaster. Zij zullen een combinatie spelen van bekende en minder bekende blues nummers.

Bij diverse nummers zullen worden zij bijgestaan door een aantal echt jonge talenten, veelal uit De Zilk. Ondanks de jonge leeftijd van de deelnemende muzikanten is de Youngsters een volwaardige band, die zonder problemen zou kunnen optreden tijdens blues festivals in Nederland en daarbuiten.  

Robbert Fossen & Dave Warmerdam

Zilker Robbert Fossen (medeorganisator van Bollen Blues) heeft op 9 oktober jl. samen met de pas 16-jarige pianist Dave Warmerdam de Dutch Blues Challenge gewonnen. Dit betekent dat zij eind januari/begin februari 2017 Nederland mogen vertegenwoordigen bij de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis-USA.

Robbert heeft dit in 2013 al eens meegemaakt en heeft toen met gitarist Peter Struijk, als eerste Nederlandse act ooit, de finale bereikt in Memphis, waarmee ze bij de 8 besten van de wereld eindigden. Robbert en Dave laten tijdens Bollen Blues 3 de act horen waarmee zij de Dutch Blues Challenge wonnen.

Leuke bijkomstigheid van hun optreden is dat er een huiskamer concert verloot zal worden onder de bezoekers van Bollen Blues 3.

The Detonics
Deze Brabantse band heeft de Dutch Blues Challenge gewonnen in de band-categorie. Ook zij zullen in januari, net als Robbert en Dave, afreizen naar Memphis om Nederland daar te vertegenwoordigen.
Het vijftal ‘Swingable Suspects’ staat tijdens Bollen Blues 3 garant voor 5 kwartier dansbare en tevens diep gevoelige, blues, rhythm & blues en swing en laten alle facetten van de Amerikaanse Blues passeren.

Memphis Soul Stew
In de Memphis Soul Stew komen een aantal muziekstijlen bij elkaar, met als overeenkomst hun 'zwarte' oorsprong; een combinatie van Soul-, Rhythm & Blues-, Gospel-, Funk- en Southern-rootsmuziek. Wat er ook gespeeld wordt, alles wordt met 'soul' gespeeld. Van swingend tot ingetogen, van groots tot heel klein.

Ian Siegal zal tijdens het optreden in De Duinpan worden begeleid door de voltallige bezetting van deze band, inclusief blazerssectie en achtergrond zangeressen.  Normaal gesproken treedt Ian Siegal op met zijn eigen virtuoze band. De combinatie met de Mempis Soul Stew is dan ook uniek en zal zorgen voor een fantastische afsluiting van deze 3e Bollen Blues.

Programma en tickets
Het volledige programma is te bekijken op de facebookpagina’s van Bollen Blues of van De Duinpan. Aanvullende informatie is eventueel ook nog te vinden op de websites www.duinpandezilk.nl en www.bollenblues.nl.

 

Aanvang van het programma is om 15.00 uur. Kaarten zijn online te koop op www.bollenblues.nl of bij de verschillende verkoopadressen die vermeld staan op de sites voor €15,-. Op 27 november aan de zaal zijn de kosten € 19,50. Kinderen tot 16 jaar gratis.

Tekst en foto's Bollenblues 2016.