Datum: 07-04-2020 - 07:03
21
nov
'16

Begint jouw acteercarrière bij het Bloemencorso?

Stichting Bloemencorso Bollenstreek is op zoek naar acteertalent. Ben 18 jaar of ouder en lijkt het je leuk om op een praalwagen te acteren meld je dan aan bij het corso. Dit zou de start kunnen zijn van jouw internationale acteercarrière! “Wij zoeken talenten die het leuk vinden om...

te acteren op de praalwagens tijdens het corsoweekend” zegt René Nieuwenhuizen enthousiast, die vanuit het corsobestuur het onderdeel entertainment voor zijn rekening neemt. “De praalwagens in het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn een combinatie van prachtige bolbloemen, bloemenarrangementen en acteurs waarmee we het corsopubliek graag verrassen.

Binnen het corsothema Dutch Design heeft elke praalwagen zijn eigen thema en in samenspraak met het nieuwe corso ontwerpteam Esther en Pieter van Waardenburg zorgen we voor nog meer dynamiek.

Bijvoorbeeld door hieraan een extra muziekbeleving toe te voegen met populaire muziek en acteurs die op de praalwagens een actieve rol spelen tijdens het corso. Op die manier creëren we nog meer interactie en beleving richting corsopubliek.”

Corsovoorzitter Leo van der Zon vult aan dat met de toevoeging van entertainment op de praalwagens een volgende vernieuwingsslag wordt gemaakt. “Dit betekent dat we het miljoenenpubliek naast de muziekkorpsen ook vanaf de praalwagens gaan verrassen met muziek en acterende figuranten.

Percussiegroepen die meereden in het corso en kleine acteer- en muziekprojecten op de praalwagens van Haarlem hebben de afgelopen corso’s al laten zien dat het corsopubliek hier warm voor loopt. Een reden te meer om dit nog verder door te trekken.

Behalve dat we het corsopubliek hiermee langs de route verrassen, is het de bedoeling de muzikale toevoegingen en acteertalenten ook op corsozondag in bloemenstad Haarlem hun opwachting te laten maken als de praalwagens hier worden tentoongesteld. Voor het publiek een geweldige extra gelegenheid om prachtige foto’s en unieke selfies te maken. We hebben er hoge verwachtingen van!”

Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt vrijdagavond 21 april feestelijk verlicht door Noordwijkerhout, op zaterdag 22 april van Noordwijk naar Haarlem en op zondag 23 april staan de praalwagens opgesteld in bloemenstad Haarlem.

 

Als corsoacteur sluit je aan bij het corsovrijwilligerslegioen en treed je tijdens de corsoweek meerdere keren op voor een internationaal miljoenenpubliek. Dus heb je talent en vind je het leuk om op een praalwagen te acteren? Aarzel dan niet en stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wie weet word je wel ontdekt!

Tekst en foto Stichting Bloemencorso.