Datum: 13-08-2022 - 01:49
21
nov
'16

Sint-bingo-middag van de Zonnebloem. (foto's)

De titel voor deze Sint-Bingo-middag van de Zonnebloem had met gemak kunnen luiden: ook bij storm en regen, kom je Sinterklaas tegen. Tussen de buien door kwamen gasten van de zonnebloem, begeleid door vrijwilligers naar de Sint-Bingo-middag in het Victorhuis. Een middag die...

in het teken stond van de sinterklaasviering. Het Victorhuis was door vrijwilligers ingericht als een ontvangstlocatie voor de goed heilig man. Schalen met zwarte pietenchocolade in feestelijke kleuren, grote stukken speculaas en marsepein.

Na zijn openingswoord gaf voorzitter Henk de Kleer het woord aan de opperstalmeesteres van Sinterklaas. Zij vertelde dat met dit slechte weer het de sint waarschijnlijk niet lukt tijdig in het Victorhuis te komen. Daar was uiteraard door haar rekening mee gehouden vandaar dat zij de leenmijter had meegekregen.

Onder applaus werd zij de eerste vrouwelijke sinterklaas en nam meteen de leiding om de sinterklaasbingo te spelen. Voor alle zekerheid was de eerste ronde een oefenwedstrijd. Na een valse bingo, werd aan de andere zijde van de zaal enthousiast “bingo” geroepen. 

Een goed begin volgens de ‘sint’ en gaf aan dat als beloning iedereen twee pepernoten mocht pakken. Gejuich alom. Maar, daarna begon het echte werk. De ‘sint’ las een sinterklaasverhaal voor met daarin de cijfers zoals die staan op de bingoplankjes. Dat was opletten nu.

Met hulp van de vele vrijwilligers ging het feilloos. Bij elke tafel klonk in de loop van het spel “bingo”. Aan het eind van het verhaal had iedereen zijn bingokaart vol.  Uiteraard had de ‘sint’ daarmee rekening gehouden. Voor iedere gast was er een cadeautje.

Tijdens het uitpakken daarvan werd door vrijwilligers drankjes en hapjes. Het optreden van het kinderkoor van de Victorkerk onder leiding van de dirigente mw. Tanja Klint was het volgende hoogtepunt van deze middag. Ook nu ging jong en oud  goed samen.

De oer-Hollandse sinterklaasliedjes werden enthousiast meegezongen. De daarop volgende pauze werd sfeervol ingevuld met swingende muziek van en door vier jongeren. De middag werd afgesloten met het optreden van het kinderkoor.

De reactie van de vele gasten en vrijwilligers was: een bijzonder geslaagde Sint-Bingo-middag. Dank aan de 15 vrijwilligers die zich hebben ingezet om 45 gasten van de Zonnebloem ook nu een onvergetelijke middag hebben bezorgd.

Maar ook dank aan de vrijwilligers van het Victorhuis, Wil Warmerdam en Nel Heemskerk, die ervoor hebben gezorgd dat gasten en vrijwilligers niets te kort kwamen.

Tekst en foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.