Datum: 19-04-2021 - 11:50
21
nov
'16

Wanneer jezelf de kansen niet benut dan doet je tegenstander het wel. (foto's+samenvatting De Treffers-VVSB)

Het is een ongeschreven wet in het voetbal. Wanneer jezelf de kansen niet benut, dan doet je tegenstander het wel. Zondagmiddag was dit het geval voor VVSB. Staat het met rust op een ruime voorsprong, heeft De Treffers niets te zeggen. Toch stond het maar 1-1...

Na de rust bleven de kansen voor de Noordwijkerhouters, maar won de thuisploeg met 2-1.

Zonder Giovialli Serbony en Jelmer Vijlbrief moest trainer Wilfred van Leeuwen improviseren in de basiself. Peet van der Slot en Bas Ruigrok stonden hierdoor in de basiself en met wat omzettingen binnen het veld, speelde Frans van Niel als een valse spits.

Mede doordat ook Guido Pauw en Tomas Tavilla nog geblesseerd zijn. Ondanks dat VVSB moest improviseren kreeg het in de eerste 10 minuten de beste kansen. Maikey Parami schoot eerst op de voeten van doelman Niels Kornelis. In de volgende aanval plukte de doelman de bal voor Parami’s voeten weg.

De Treffers kon maar moeilijk tot kansen komen. Het schot van Coen Maertzdorf was een van de enige doelkansen voor de thuisploeg. Aan de andere kant kwam VVSB na een half uur dan eindelijk op voorsprong.

Linksback Tim de Rijk was mee opgekomen, kapte zijn directe tegenstander uit, hield nog een kleine beetje vast en zorgde met een laag schot voor de openingstreffer. Vlak na het openingsdoelpunt had opnieuw Parami de kans om de score verder op te laten lopen, maar opnieuw kon Kornelis met zijn voeten redden.

Vlak voor de rust nam Robin Janssen een, discutabel gegeven, vrije trap laag. Zijn bal werd onderweg nog van richting veranderd waardoor doelman Ruben Valk kansloos werd en de bal in de lange hoek zag verdwijnen.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk van beide kanten. Toch hield VVSB het veldoverwicht en had het met Parami, Van Niel en Tommy Bekooij de kansen om weer op voorsprong te komen. Echter hadden de voorwaartsen van VVSB het vizier niet op scherp.

En de al eerder genoemde ongeschreven wet werd hierna weer eens van toepassing. In een van de spaarzame uitbraken van de thuisploeg was het raak. Aan de rechterkant kon invaller Bas Hendriks de bal voor het doel geven, waarna Maertzdorf de bal via de onderkant van de lat raak kopte.

Het slotakkoord was voor VVSB, maar verder dan een gevaarlijke vrije trap van Frans van Niel en een kopbal van Peet van der Slot kwam het niet.

De Treffers – VVSB 2-1: 31. De Rijk 0-1, 38. R. Janssen 1-1, 78. Maertzdorf 2-1.

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Van der Slot, De Rijk; Kraaijvanger, Ruigrok, Jozic; Parami, Van Niel, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg.


Klik hier voor de samenvatting bij Fox Sports.

Klik hier voor de foto's van Jan Peters op de Facebook pagina van De Treffers.