Datum: 05-06-2020 - 00:58
14
nov
'16

11 november is de dag....dat er een lichtje schijnen mag. (foto's)

In de Victorkerk hebben wij op 11 November onze eigen prins. Namelijk Diaken Bertijn Prins, die de kinderviering van Sint Maarten voorging. In een bomvolle Victorkerk waren veel kinderen met hun lampion aanwezig voor de lampionnenoptocht. Tijdens de korte kinderviering werd...

er gezongen, gebeden en gelezen over de heilige Sint-Maarten. Vooraf werden de prijswinnaars van kleurplaatwedstrijd bekend gemaakt. Hidde Wijnands, Yfke Pennings en Charlotte van Amsterdam hadden de mooiste kleurplaat gekleurd. Zij mochten de rode mantels aan, net als Sint Maarten.

Deze avond waren zij hulp Sint-Maartens en mochten zij na afloop met Diaken Prins voorgaan in de Lampionnenoptocht. Bij het uitgaan van de kerk had diaken Prins het soldatenpak van Sint Maarten aangetrokken en gevolgd door vele lichtjes van de kinderen trokken zij de Victorwijk in.

Begeleid door twee gitaristen en het kinderkoor St. Victor zongen zij mooie liedjes en brachten zij het licht van deur tot deur. Tot blijdschap van de vele kinderen kregen zij als beloning een snoepje aan de deur.

Het kinderkoor zingt weer met de kerstmis. Tijdens de gezinsmisviering op 24 december om 19.00 uur. Ook deze viering zal Diaken Prins de viering voorgaan.

Op vrijdagavond 6 januari is er weer een speciale kinderviering ”de Drie Koningen”. Om 18.30 start de korte kinderviering o.a. met een plakje cake. Hierin verstopt 3 bonen. Wie de boon vindt mag zich koning noemen. We sluiten af op het kerkplein met afsteken van sterretjes, vuurkorven en heerlijke marshmallows.

Tekst en foto's St. Victorparochie.