Datum: 01-10-2023 - 23:44
11
nov
'16

Groepen 8 Prinsenhof bereiden zich in het gemeentehuis voor op jeugdraadsvergadering. (foto's)

Op donderdag 10 november hebben de beide groepen 8 van de Prinsenhof een werkbezoek gebracht aan de raadszaal van het gemeentehuis van Noordwijkerhout. De kinderen konden zo ervaren hoe het is om met elkaar te vergaderen en te discussiëren zoals in een echte...

gemeenteraadsvergadering. De kinderen kregen allemaal een eigen rol en mochten zelfs spreken door de microfoon. Zo was er in iedere groep een eigen burgemeester en waren er raadsleden, fractiespecialisten, fractievoorzitters en wethouders.

De kinderen waren verdeeld in vier groepen. Iedere groep had een inspreker met een eigen doel waar zij geld voor wilden krijgen. Er werd goed gediscussieerd en er werden kritische vragen gesteld. De vier bestemmingen voor het geld zijn: Scouting, Zonnebloem, Toneelgroep en Taallokaal.

Er zijn uiteindelijk in totaal uit 2 groepen 6 kinderen gekozen om deel te nemen aan de jeugdgemeenteraad om namens de klas te spreken over het gekozen doel. Op 24 november om 19.00 uur is de jeugdraadsvergadering en wordt de beslissing genomen wie het geld krijgt.

Tekst en foto's Prinsenhof.