Datum: 06-03-2021 - 05:05
13
nov
'16

VVSB doet het weer in de laatste tien minuten. (samenvatting)

Lang leek het erop dat VVSB voor de vierde keer op rij zou verliezen. Toch toonde de ploeg van Wilfred van Leeuwen karakter, want in het laatste kwartier keerde VVSB de stand van 0-3 naar 3-3. Tommy Bekooij, Vladimir Jozic en Stefan Kraaijvanger zorgde voor de doelpunten...

namens VVSB. Al met al was het weer een spektakel op De Boekhorst waar beide ploegen een genoegen moesten nemen met één punt.

VVSB had in de eerste helft weinig te duchten van Jong Sparta. De ploeg van Ole Tobiasen zakte er ver terug en liet VVSB aan de bal. De thuisploeg kon echter moeilijk de vrije man vinden en speelde hierdoor vaak de lange bal. Toch kreeg VVSB nog enkele goede kansen. Met name Tommy Bekooij was zijn directe tegenstander vaak de baas, maar doelman Bryan Janssen redde zijn inzet. Ook Maikey Parami kon niet scoren op aangeven van Bekooij.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of het arbitrale trio had alle aandacht opgeëist. Het schot van Robert Klaasen werd aangeraakt door een verdediger van VVSB waardoor doelman Ruben Valk kansloos was. De assistent-scheidsrechter van dienst gaf echter buitenspel voor een Jong Sparta aanvaller. Na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt toch goedgekeurd en was VVSB even de draad kwijt. Want 10 minuten later stond het 0-2. Rick Ketting kon in volledige vrijheid de vrije trap van Klaasen in het doel koppen.

Met invaller Peet van der Slot als stormram erbij ging VVSB voor alles of niets. Het leek op niets uit te draaien toen ook Lovette Felicia de rebound kon binnen tikken en zo de stand op 0-3 te zetten. Toch toonde VVSB veerkracht. Tommy Bekooij was wederom zijn directe tegenstander de baas, kwam van links naar binnen en passeerde in de korte hoek doelman Janssen. Dit was het sein voor VVSB om een nieuw FC Den Bosch 'in de laatste tien minuten' scenario te gaan schrijven.

Drie minuten na het doelpunt van Bekooij kon collega-aanvaller Parami voor de aansluitingstreffer zorgen. Uit een corner van Stefan Kraaijvanger schoot Parami hard tegen de lat. In de 87e minuut kreeg VVSB een strafschop nadat Tommy Bekooij werd neergelegd door een Jong Sparta verdediger. Aanvoerder Vladimir Jozic pakte zijn verantwoordelijkheid en stuurde doelman Janssen de verkeerde hoek in. Met nog één minuut op de klok nam Kraaijvanger een vrije trap van ongeveer 35 meter. Deze bal werd nog heel licht getoucheerd en belandde dus zo opnieuw achter doelman Janssen.

Het feest voor VVSB was bijna compleet toen Richelo Fecunda maar weer eens de bal voor het doel slingerde. Bij de tweede paal stond Tommy Bekooij klaar om af te drukken. Echter kwam de linkeraanvaller van VVSB niet helemaal goed uit met zijn stappen en schoot dus in het zijnet. Ook Jong Sparta kon er nog met de overwinning vandoor gaan, maar Felicia schoot over het doel van Valk heen.

VVSB – Jong Sparta 3-3: 49. Klaasen 0-1, 57. Ketting 0-2, 74. Felicia 0-3, 78. Bekooij 1-3, 87. Jozic (p) 2-3, 89. Kraaijvanger 3-3.

 

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief (41. Admiraal), Jozic, Van Niel (61. Schell), De Rijk (69. Van der Slot), Parami, Serbony, Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg.
Klik hier voor de samenvatting.