Datum: 28-11-2022 - 15:49
12
nov
'16

Sinterklaas en de Pietenparade warm onthaald. (foto's)

Sinterklaas is ook dit jaar weer met een echte stoomboot vol met (hulp)pieten, in de haven van Noordwijkerhout achter de Schelft aangemeerd. Floor Vink ontving de Sint en zijn vele, dit jaar zeer bijzondere, Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart stonden te wachten...

op de aankomst van de Goedheiligman. De Sint kreeg van de kinderen uit Noordwijkerhout een warm onthaal, ondanks een straf en koud oostenwindje maar gelukkig bleef het wel de hele middag droog.

Na de ontvangst op de kade vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc, in een koets naar het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Daar werd Sinterklaas hartelijk onthaald door burgemeester Goedhart en toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Vervolgens begon Sinterklaas met al zijn bijzondere Pieten aan de intocht door het centrum van ons dorp. Dit jaar werden er geen spelletjes meer gedaan, maar kon iedereen een PietenParade (zeer leuk idee van de Sint) met heel veel verschillende soorten Pieten bekijken.

De Pietenparade was een bonte verzameling van allerlei sport- en beroepenpieten, zoals een bakpiet, brandweerpiet, timmerpiet, groentenpiet, pakjespiet, divapiet, bloemenpiet, een aantal sportpieten en niet te vergeten de drie speciale hulp-Pietjes.

 

Het werd een hele leuke, gezellige ouderwetse optocht waarbij de kinderen uiteraard allemaal uitgebreid de kans kregen om Sinterklaas en zijn Pieten een handje te geven en op de foto te gaan. Maar het belangrijkste van vandaag, de Sint is weer in het land, we mogen onze schoen zetten....

 

De intocht van Sinterklaas werd georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

Foto's BON.