Datum: 02-10-2023 - 19:32
14
nov
'16

Prins Tinus & Prinses Riekie het 52ste Prinsenpaar der Keiebijters. (update foto's)

Tijdens de meer dan gezellige Prinsbekendmaking op zondagmiddag in Café Van der Geest presenteerden de Keiebijters haar 52e Prinsenpaar Prins Tinus en Prinses Riekie. Jarenlang hebben deze bekendmakingen plaatsgevonden op “de BAVO” en ook Sancta Maria...

Nu Rivierduinen nagenoeg alle gebouwen heeft laten slopen, was een tijdelijke verhuizing naar het dorp noodzakelijk! De vereniging is al enige jaren in onderhandeling met de gemeente over een nieuw onderkomen.

Na goed overleg met eigenaar Pieter van der Geest en de nodige voorbereidingen kunnen de Keiebijters hun 52e carnavalsjaar ingaan en zal het carnaval in februari 2017 nog gevierd worden in hun prachtige Feesthal op de gebruikelijke locatie.

Allereerst werd uiteraard hartelijk afscheid genomen van de 51e Prins der Keiebijters. Na een mooi en bovenal muzikaal jaar komt er een einde aan de regeerperiode van Prins Bombardon en zijn Prinses Pecunia. Als Sjoerd Beelen en Corina Beelen nemen zij weer hun vertrouwde plek als Keietoeter op de sousafoon en penningmeester bij de vereniging in.

Veel verbaasde gezichten waren er bij de presentatie van de nieuwe Prins. De Keitoeters speelden op het podium en van achteruit de zaal kwam Theo Bijlemeer al spelend op zijn sousafoon het café binnengemarcheerd met in zijn kielzog zijn dochter Marieke verkleed als Prinses.

Na moeder en zoon als Prinsenpaar was een nieuwe stunt in de maak en wel vader en dochter. Toen ceremoniemeester Ronald Kat dit mooie stel wilde introduceren als nieuwe paar gaf Theo al snel aan er toch niet voor te gaan.

De Keietoeters vieren dit seizoen hun 44-jarig jubileum en zijn daarnaast intensief bezig met het organiseren van het zomerevenement “Toeteren Op De Keien”! Als rasechte Keietoeter heeft dit Theo’s voorkeur. Een noodoplossing was snel voorhanden.

Dj deze middag voor de Keiebijters is Martijn, zoon van Theo en broer van Marieke. Hij werd min of meer gesommeerd om de plek van zijn vader als Prins dan maar in te nemen. Broer en zus als Prinsenpaar, alles is mogelijk bij de Keiebijters.

Martijn wilde dit graag doen, maar dan wel met zijn eigen vriendin, die toevallig ook Marieke heet. Als snel betrad zij als Prinses het podium, werd Martijn aangekleed en kon voorzitter Gerard Kuijpers officieel de Prinsenstaf overhandigen aan de nieuwe 52e Prins der Keiebijters.

Martijn en Marieke zullen als Prins Tinus en Prinses Riekie voorgaan dit seizoen bij de Keiebijters in de optocht en alle andere activiteiten voor cliënten, bewoners, personeel en vrienden van Het Raamwerk en Rivierduinen.

Felicitaties waren er van alle andere verenigingen uit Kokkerhout, die allemaal hun nieuwe prinsenparen afgevaardigd hadden naar deze middag. Hierna werd de eerste polonaise gelopen door het nieuwe Prinsenpaar en kwam er om 17.11 een officieel eind aan de mooie start van een nieuw seizoen bij de Keiebijters, maar was het nog lang gezellig in Café Van der Geest.

Voor meer info over de Keiebijters www.keiebijters.com of Facebook/Keiebijters.

Tekst Keiebijters. Foto Marc van der Molen. (binnenkort meer foto's bij JP)