Datum: 30-03-2023 - 20:00
09
nov
'16

Voor de 15e keer op rij een geslaagde Victor seniorenmiddag. (foto's)

Zondag 6 november was er weer de jaarlijkse feestmiddag in het Victorhuis. Dit, in 2002 ontstane, gezellig samenkomen van Victor senioren, is nog altijd een succes. Het enthousiasme onder de ouderen is zo groot, dat de leeftijdsgrens van destijds 75 jaar, via 76, dit jaar al moest staan...

op 77 jaar en ouder. Deze senioren ontvingen de uitnodiging en stroomde het Victorhuis weer helemaal vol! De feestcommissie, bestaande uit 8 enthousiaste dames, had besloten zich deze middag te richten op het thema: dieren! Een traject van verzinnen, verzamelen oefenen en veel lachen ging aan deze feestelijke middag vooraf.

De senioren werden de 6e november onthaald in een lekker warm en vooral ook dierlijk aangekleed Victorhuis. De koffie met gebak, met daarop een heerlijk chocolade eekhoorntje, lieten de senioren zich prima smaken.

Traditiegetrouw begon de middag met het samen zingen van het lied ter verwelkoming, voor dit jaar aangepast naar het thema dieren wat betreft tekst en outfit van de feestgroep. De sfeer zat er direct in en vol verwachting werd uitgekeken naar datgene waarmee deze middag verder gevuld zou worden. En die werd gevuld! Het plezier spatte van alle sketches en liedjes af.

Zo was daar de blond gelokte jager en de reebruine ogen, de Afrikaanse strotvlieger met zijn dierenoppasser uit Artis, de kippen, met toch maar die twee hanen in hun gezelschap, die zich samen waagden aan de vogeltjesdans, het probleem van het dubbel geboekte Victorhuis en de daardoor aanwezige nonnen die hun koorrepetitie hielden…met een onverwacht genre, uiteraard over dieren.

De lachspieren maakten overuren! Tussen alle optredens door was er volop ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te kletsen. Na de koffie met gebak en de bokkenpoten, volgden de borrels of drankjes met daarbij uiteraard heerlijke hapjes. Gezelligheid vierde hoogtij. Tegen het slot van de middag was er nog een leuke medley van allerlei dierenliedjes en passeerden daarin dan ook vele dieren de revue.

Hier werd massaal meegezongen met liedjes uit een ver verleden zoals ‘Klein vogelijn’, of iets uit wat later tijd, ‘De kat van ome Willem’, maar ook bij het ‘Karma karma, chameleon’ en ‘What’s new Pussycat’  bleek de animo om mee te zingen groot en bij het lied ‘de Uil zat in de olmen’ had de zaal zelfs een eigen zangpartij in het zingen van het koekoek.

Deze feestelijke en gezellige middag werd uiteindelijk ook dit jaar weer afgesloten met het Noordwijkerhouts Volkslied. Het klonk als een klok, indrukwekkend en blij van geluid, waarmee de feestmiddag welluidend werd afgesloten. Ook dit jaar wederom dank aan iedereen, die deze middag mede mogelijk heeft weten te maken. Met name de vrijwilligers van het Victorhuis en toetsenist Maria Meeuwenoord.

Vol enthousiasme denkt de feestcommissie inmiddels alweer vooruit naar 2017. De Victorkerk viert dan haar 165 jarig bestaan en daarin zal vast en zeker de 16e Victor seniorenmiddag gerealiseerd gaan worden!

Tekst en foto's feestcommissie Victor seniorenmiddag.