Datum: 30-03-2023 - 06:49
25
mrt
'17

De Speelakker geopend en doet twee oproepen. (update foto's opening)

Op zaterdag 25 maart is de waterspeeltuin De Speelakker onder lenteachtige omstandigheden opengegaan. De speeltuin is weer speelklaar voor het nieuwe seizoen, waarin het alweer het 17-jarig bestaan wordt gevierd. Een vaste waarde in Noordwijkerhout en omgeving...

maar toch ook: vernieuwing. In het winterseizoen zijn twee speeltoestellen vervangen. In de winter is de Speelakker gesloten, maar geen rust voor de klusploeg die juist dan hard aan het werk is. De hele speeltuin wordt nagelopen en alles opgeknapt, schoongemaakt en gerepareerd. Bij twee speeltoestellen, de kabelbaan en de waterbak in de zandwerkplaats, bleek reparatie niet meer te volstaan. Beiden zijn dan ook volledig vervangen.

Een kostbare maar noodzakelijke investering, want het is nu eenmaal ontzettend belangrijk dat kinderen veilig kunnen spelen! In het weekend voor de opening heeft De Speelakker traditiegetrouw hulp gekregen van de Noordwijkerhoutse Runners (zie de laatste drie foto's).

Ondanks regen en wind zijn zij druk in de weer geweest met hogedrukspuiten, harken en bezems, zodat de speeltuin er helemaal spic en span bij ligt. De Speelakker is bijzonder blij met deze hulp, een afspraak die nog stamt uit de eerste Beursvloer Bollenstreek.

Op zaterdag 25 maart is om half 2 De Speelakker weer opengegaan voor een nieuw seizoen. De nieuwe kabelbaan en waterbak zouden feestelijk geopend worden maar helaas bleek na een laatste veiligheidsonderzoek dat de kabelbaan nog niet helemaal aan de laatste eisen voldoet. Men hoopt dat de kabelbaan zo spoedig mogelijk goedgekeurd gaat worden.

Maar de nieuwe waterbaan kon wel officieel in gebruik worden genomen, de klussers Hans Poerschke, John Wakelkamp en Rob Ohlenschlager (Rob niet aanwezig) die heel hard hebben meegewerkt om de speeltoestellen te plaatsen kregen de eer om dit te doen. (zie foto's)

Een nieuw seizoen betekent ook een nieuw rooster voor de vrijwilligers. Door het vertrek of tijdelijk mindere inzetbaarheid van een aantal vrijwilligers zijn er helaas gaten in het rooster gevallen.

De Speelakker is dan ook dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen bij het toezicht houden in de speeltuin en het verkopen van koffie, limonade en ijsjes in het tuinhuis. Leuk en gezellig werk, met veel blije kinderen als dank!

Daarom een oproep voor iedereen die eens in de maand, liefst woensdag of in het weekend, een middag kan vrijmaken van half 2 tot 5. Zonder vrijwilligers kan de waterspeeltuin niet open! Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit seizoen organiseert De Speelakker voor het eerst een nieuwe activiteit. Samen met Jantje Beton en twee maatschappelijke stagiaires wordt de speeltuin op zondag 21 mei omgetoverd in een heuse hindernisbaan. Bij deze Obstacle Run gaat het om lekker buiten spelen, samenwerken, slim en sterk worden.

Hoe de Obstacle Run er uit gaat zien, bedenken de kinderen zelf. Hiervoor is er op woensdagmiddag 5 april van half 2 tot half 3 een gratis workshop, begeleid door Jantje Beton. Zit je op de basisschool in groep 4 of hoger en wil je meedoen? Dat kan! Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 2366 7653.

De Speelakker is vanaf 25 maart weer vijf dagen per week open. Elke middag, behalve de dinsdag en de donderdag, vanaf half 2 tot 5 uur. Kijk voor meer informatie op de website (www.speelakker.nl) of kom eens langs, het zal zeker bevallen!

Tekst De Speelakker. Foto's BON.

In deze dure maanden is De Speelakker bijzonder blij met de financiële steun van diverse kanten. De loterij ten bate van de speeltuin tijdens Ladies Day heeft het mooie bedrag van €120 opgeleverd. Leden van de Rabobank stemden tijdens de Clubkas Campagne massaal op de Speelakker en dat leverde het schitterende bedrag van €1908,12 op! Beide bedragen zijn bijzonder welkom nu de Noordwijkerhoutse speeltuin aan de slag gaat met het jaarlijkse groot onderhoud.

 

Als De Speelakker voor de winter sluit breken dure maanden aan. Goede en veilige speeltoestellen zijn belangrijk maar bepaald niet goedkoop. Gelukkig kan De Speelakker beschikken over een bekwame klusploeg, die met veel inventiviteit de speeltoestellen steeds weer weet te repareren. Er komt echter een moment dat dit niet langer lukt en dan moet een toestel vernieuwd worden. Dit jaar geldt dat voor de kabelbaan en de waterpomp, beiden heel populair en niet weg te denken uit de waterspeeltuin.

 

Voor vernieuwing en reparaties is veel geld nodig en dat is lastig op te brengen, zeker wanneer het uitgangspunt is dat de speeltuin gratis moet blijven zodat kinderen zonder belemmeringen kunnen komen spelen. Gelukkig krijgt De Speelakker steun van diverse kanten. Zo ontving de speeltuin in juni het mooie bedrag van €750 van de Kringloopwinkel aan het Marktplein. De loterij die eind oktober tijdens de Ladies Day van JoLaLa Events werd gehouden bracht €120 op. Ook daar is de speeltuin heel blij mee. En als klap op de vuurpijl werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Noordwijk bekend gemaakt dat veel leden van de Rabobank op De Speelakker hebben gestemd tijdens de Clubkas Campagne, zodat de speeltuin in de top 10 eindigde. Met een extra bijdrage van de Rabobank Bollenstreek leverde dat het schitterende bedrag van €1908,12 op!

 

De komende maanden, totdat de speeltuin in het voorjaar weer open gaat, is de klusploeg hard aan het werk. De Speelakker is ontzettend dankbaar voor de geweldige giften van de afgelopen maanden want hiermee kunnen de klussers heel veel doen! Toch blijft, zeker naar de toekomst toe, alle hulp welkom om de speeltuin gratis en veilig te houden. Dus sponsors, donateurs en vrijwilligers worden nog steeds van harte uitgenodigd om zich te melden. Dat kan via de website www.speelakker.nl, mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij één van de bestuursleden. Vragen, opmerkingen, ideeën? De Speelakker hoort ze graag!