Datum: 19-04-2021 - 11:45
06
nov
'16

VVSB weet niet opnieuw te winnen van Katwijk. (foto's + update samenvatting)

VVSB heeft niet voor de tweede keer in anderhalve week weten te winnen van Katwijk. Voor de KNVB Beker waren de Noordwijkerhouters nog te sterk met 3-0. Voor de competite won Katwijk met 1-0. Mike van den Ban wist vlak na rust de enige treffer van de avond te scoren...

Door deze nederlaag gaat Katwijk over VVSB heen op de ranglijst.

Ruben Valk verving Ronald van der Meer in het doel van VVSB. De doelman van VVSB had zijn handen vol aan de kansen van Katwijk. Ook zijn verdedigers schoten de doelman geregeld te hulp op de achterlijn.

Zo haalde Richelo Fecunda en Jelmer Vijlbrief allebei de bal van de lijn. Katwijk was in de eerste helft de betere van de twee hoogst spelende bollenstreekploegen. Het net werd echter weer zeer moeilijk gevonden door de oranjehemden.

Marciano Mengerink gaf samen met aanvallende middenvelder Steven Sanchez Angulo de verdediging van VVSB handenvol met werk. Mengerink was in de 22e minuut dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot werd in de korte hoek gekeerd door Valk. Ook Mike van den Ban had een goede mogelijkheid. De buitenspeler, overgekomen van Kon. HFC, schoot echter over.

Na de rust was het al snel wel raak voor Katwijk. De bal belandde plots voor de voeten van de vrijstaande Van den Ban die de bal in het doel werkte. Na de openingstreffer van Katwijk ging VVSB beter voetballen.

Direct na de goal van Van den Ban kon Tommy Bekooij alweer de aansluitingstreffer noteren. Bekooij omspeelde doelman Mark de Vries, week uit naar de zijkant van het doel en kon hierdoor geen medespeler vinden voor de afronding.

In de 58e minuut ontstond er een vreemde situatie. Bennie van Noord schoot met een lobje de bal richting Mengerink. De spits van Katwijk stond echter buitenspel, maar raakte de bal niet. De bal werd meegenomen door de wind en ging over doelman Valk heen. Toch floot scheidsrechter De Winter voor buitenspel van Mengerink, waarna de Katwijkers woedend waren op het arbitrale trio.

Twintig minuten voor tijd ging VVSB meer en meer kansen creëren. Maikey Parami promoveerde de voorzet van Fecunda niet tot een doelpunt. Ook Giovialli Serbony kon de vrije trap van Tim de Rijk niet onder de lat koppen.

De grootste kans voor VVSB was in de blessuretijd. Serbony gaf de bal hoog voor waarna Bekooij boven de verdediger van Katwijk uit torende. De buitenspeler van VVSB kopte echter over het doel van De Vries waardoor de stand 1-0 bleef.

Katwijk – VVSB 1-0: 50. Van den Ban.
VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger (46. Van der Slot), Vijlbrief, Jozic (46. Ruigrok), Van Niel, De Rijk, Parami, Serbony, Bekooij.

 

Tekst: Stefan van den Burg.

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd.


Klik hier voor de foto's van Orange pictures.