Datum: 11-08-2020 - 02:03
03
nov
'16

Thema 'Smakelijk Eten' groep 3/4 Regenboogschool op bezoek bij de slager.

Op woensdag 2 november heeft groep 3/4 van juf Mieke van De Regenboogschool een bezoek gebracht aan Slagerij Klein. Dit was in het kader van het thema 'Smakelijk Eten'. Bij binnenkomst werden de kinderen hartelijk ontvangen in de winkel en getrakteerd op een lekker stukje worst...

In de toonbank konden de kinderen de producten bekijken en opnoemen wat ze herkenden. Maar weten jullie ook wat er allemaal moet gebeuren voordat het in de toonbank ligt? Nou, dat werd haarfijn uitgelegd door Sjaak Klein, die achter in de werkplaats bezig was met het draaien van gehaktballetjes.

Hij liet de kinderen o.a. zien hoe de gehaktmolen werkt (hoe het vlees erin gaat en in sliertjes eruit komt), daarna de mengmachine in gaat om het vlees met kruiden te mengen en hoe je worstjes kunt maken met de speciale worstenmachine.

Ook werd er een blik geworpen in de rookkast, waar o.a. worsten, hammen en rookvlees in worden gerookt. In het fornuis kunnen grote hoeveelheden gekookt worden op hoge temperatuur. De worsten worden vervolgens gevacumeerd, zodat ze langere tijd bewaard kunnen worden. 

De producten worden in de grote koelcel gezet, zodat ze weer in de toonbank gelegd kunnen worden. Uiteraard werden er volop vragen gesteld en beantwoord. De rondleiding werd afgesloten met een lekker stukje saucijzenbroodje, waarna de kinderen weer richting school gingen. Het was erg geslaagd!

Tekst en foto's Regenboogschool.