Datum: 08-08-2020 - 14:10
02
nov
'16

Ria Koster '50 jaar KWF-collectant' in het zonnetje gezet. (foto's)

Op woensdagochtend 2 november is mevrouw Ria Koster-Van der Aardweg in het zonnetje gezet, omdat zij vijftig jaar lang collectant is geweest voor de KWF Kankerbestrijding. Al die jaren ging Ria langs de deuren in de Guldemond wijk, waar ze lange tijd ook zelf woonde. De laatste...

jaren woont Ria in de wijk Mossenest, maar de Guldemond bleef haar wijk. Ze collecteerde altijd rond etenstijd want dan waren de meeste mensen thuis en als ze niet thuis waren ging ze rustig tot 6 of 7 keer terug om toch nog meer geld op te halen voor het KWF.

Na 50 jaar stopt ze er mee en tot haar grote verrassing stond op deze morgen burgemeester Goedhart en regiocoördinator van het KWF Erik van Veelen op de stoep om haar voor deze halve eeuw te bedanken. Ria kreeg voor het 50 jaar collectant zijn een prachtige zeefdruk van Koningin Wilhelmina van het KWF.

Burgemeester Goedhart bedankte haar namens de gemeente Noordwijkerhout met een mooie bos bloemen.  KWF Kankerbestrijding haalde vorig jaar 6 miljoen euro op tijdens de landelijke collecte en dat geld is hard nodig voor de vele onderzoeken in de strijd tegen kanker.

Foto's BON.