Datum: 26-10-2021 - 23:08
03
nov
'16

Nieuws van Munnekeweij: HKZ Keurmerk, bewoners vakantie, informatieavond dementie.

Topaz Munnekeweij is met vlag en Wimpel geslaagd voor de audit van het HKZ keurmerk, Harmonisatie Kwaliteits- beoordeling in de Zorgsector. Dit betekent dat Topaz het certificaat mag behouden en dat deze voor de komende 3 jaar is verlengd. De Raad van Bestuur is reuze trots...

en vindt het belangrijk om deze mijlpaal te vieren en een deelde daarom afgelopen week een traktatie uit voor alle medewerkers.

Vakantie bewoners Munnekeweij.

Dit jaar zijn er 14 cliënten van locatie Munnekeweij op vakantie naar Friesland. Maandag 31 oktober is de bus vertrokken richting Elsloo. Onder begeleiding van medewerkers en vrijwilligers zullen zij genieten van een heerlijke midweek met volop activiteiten.

Een bezoek aan een orchideeën hoeve, bingo, High tea, advocaat proeverij en heerlijk uit dineren. Vrijdag 4 november rond koffietijd, zal de bus arriveren en heten we de cliënten weer van harte welkom.

Informatieavond dementie.
Op dinsdagavond 1 november werd er een informatieavond gehouden in de Tuinkamer van Munnekeweij om mensen met dementie en hun familie, mantelzorgers, hulpverleners en andere geïnteresseerden te wijzen op het ontmoetingscentrum dementie in Topaz Munnekeweij.

 

Er waren twee sprekers uitgenodigd die vertelden over hun ervaringen met dementie. Eén daarvan was schrijver Sjef van Bommel van het boek “ik ben de weg kwijt”, hij las voor uit zijn boek en vertelde over het leven met zijn partner die aan een vorm van dementie leed. De tweede spreker, Freek Gillissen, vertelde vanuit zijn ervaringen als verpleegkundige en gaf antwoord op vragen van bezoekers.

Het ontmoetingscentrum

Het ontmoetingscentrum van Topaz Munnekeweij biedt ondersteuning en begeleiding die erop gericht is dat mensen met dementie zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Gedurende de dag biedt Topaz Munnekeweij activiteiten en therapie die gericht zijn op het behoud van de vaardigheden van de cliënt.

Topaz Munnekeweij organiseert activiteiten zoals bingo, handmassages, koken en bakken en geheugentraining. Het ontmoetingscentrum biedt ook ondersteuning aan mantelzorger(s). In het ontmoetingscentrum kunnen zij ervaringen en informatie delen over de zorg voor iemand met dementie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op www.topaz.nl/ontmoetingscentrumdementie of contact opnemen met het Cliënt Service Bureau. Dit kan telefonisch via 071 4056925 of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto's BON: informatieavond dementie.