Datum: 05-06-2020 - 14:41
01
nov
'16

De wijk Mossenest 2 op RTL7 thema 'Gezonde gebouwen'.

Architect en stedenbouwkundige Ron van Leeuwen neemt op zondag 13 november de kijker mee naar het project Mossenest 2 in Noordwijkerhout. Dit doet hij in het programma Ondernemend Nederland van RTL7, uitzending om 9.55 uur. Het thema van het programma is Gezonde Gebouwen...

Dit is meer dan rekening houden met ventilatie, vocht en zonnestand. “Ook saamhorigheid en het creëren van gemeenschappelijke ruimtes draagt bij aan het welbevinden van mensen”, stelt Ron van Leeuwen.

Dit komt in Mossenest 2 tot uitdrukking in de toepassing van hofjes, singels, pleinen, een centraal park en het samenwonen in een burcht. Er is een zorginstelling met een kloostertuin en dakterrassen voor bewoners die zorg behoeven.

Dit alles is, in combinatie met een gevarieerde architectuur,  zodanig met elkaar in verband gebracht dat bijzondere woonvormen zijn ontstaan. Zoals Ron van Leeuwen zegt: “Overal is identiteit aan de plek verbonden.”

De woonwijk Mossenest 2 telt 500 woningen. Het Rotterdamse bureau Kokon tekende voor het stedenbouwkundig plan en de architectuur van circa 200 woningen. Het onderwerp wordt herhaald op zaterdag 19 november om 12.30 uur.

Tekst en foto Bureau Kokon. Luchtfoto wijk Mossenest 2 BON