Datum: 19-04-2021 - 12:17
29
okt
'16

VVSB verliest van koploper Jong AZ. (foto's + samenvatting)

In de 11e speelronde van de 2e divisie heeft Jong AZ de koppositie vast weten te houden. VVSB werd met 0-3 verslagen. Voor de rust zorgde Jeremy Helmer en Levi Garcia voor de ruime marge voor Jong AZ. Diezelfde Garcia, international van Trinidad en Tobago, zorgde na rust...

voor de eindstand. In een vrij tamme openingsfase was de eerste mogelijkheid direct raak. Aan de linkerkant van het veld kon Jong AZ de achterlijn halen. De bal werd laag voorgegeven op de geheel vrijstaande Jeremy Helmer die in de korte hoek doelman Ronald van der Meer kansloos liet. Kansen kreeg VVSB wel, maar doelman Nick Olij kon veelvuldig redding brengen. Ook op het verdekte schot van Tommy Bekooij had de doelman een antwoord.

Toch bleek Jong AZ in alle opzichten van het voetbal een stapje verder. Met name in techniek en snelheid was de ploeg van Martin Haar verder dan VVSB. Na een corner van VVSB, kon Jong AZ er weer eens op snelheid uit. Levi Garcia kreeg de bal rond de middenlijn, omspeelde Jelmer Vijlbrief en kwam oog in oog met Van der Meer te staan. De buitenspeler van AZ omspeelde ook de doelman en schoof de bal in het lege doel.

Na rust kwam VVSB feller de kleedkamer uit en kreeg het een aantal mogelijkheden voor een snelle aansluitingstreffer. Deze viel niet en aan de andere kant was het wel weer raak. Opnieuw kreeg Garcia de ruimte en vond hij het net in de lange hoek. Het kaarsje ging langzaam uit voor VVSB met nog een vermoeiende wedstrijd tegen Katwijk in de benen. In de slotfase hadden Bekooij en Tim de Rijk nog de kans op een eretreffer, maar konden het net niet vinden.

VVSB – Jong AZ 0-3: 15. Helmer 0-1, 40. Garcia 0-2, 61. Garcia 0-3.
VVSB: Van der Meer, Fecunda, Zwart (69. Van der Slot), Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (46. Ruigrok), Van Niel (61. Pauw), De Rijk, Parami, Serbony, Bekooij.

 

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd.

 

Tekst: Stefan van den Burg. Foto's BON.