Datum: 06-07-2020 - 07:30
29
okt
'16

Henk Warmerdam opent tentoonstelling jubilerend Genootschap Oud De Zilck. (foto's)

Zaterdagochtend werd in Trefcentrum De Duinpan in De Zilk de tentoonstelling 'Van Veeteelt naar Bollenteelt' geopend door (bollen)boer Henk Warmerdam. Henk kreeg de eer om de tentoonstelling te openen omdat hij, volgens voorzitter Theo van Gijlswijk, alles heeft meegemaakt...

in zijn leven wat betrekking heeft op het thema van de tentoonstelling "Van veeteelt naar Bollenteelt'. Maar ook een beetje omdat Henk er lekker over kan vertellen en dat deed Henk dan ook. De opening werd daardoor even uitgesteld, maar met de ervaringen en de humor in zijn verhaal vond niemand (waaronder burgemeester Goedhart en wethouder De Jong) dat een probleem.

Er stond alleen bij het openen van de tentoonstellingsdeur nog wel even een koe in de weg, maar die werd door Henk en Theo vakkundig de hoek in geduwd.

Het Genootschap Oud De Zilck laat in de groot opgezette tentoonstelling zien hoe er vanaf begin vorige eeuw door de, toen nog hoofdzakelijk boerenbevolking, werd overgeschakeld van veeteelt naar bollenteelt.

Om de tentoonstelling gestalte te kunnen geven werd contact gezocht met personen die over deze periode kunnen vertellen en het Genootschap konden voorzien van foto- en filmmateriaal. Uiteraard is ook geput uit het inmiddels uitgebreide archief van het genootschap.

Zaterdag 29 oktober bent u als bezoeker van 11:00 tot 17:00 uur van harte welkom. Op zondag 30 oktober is de tentoonstelling gratis toegankelijk van 12:00 tot 17:00 uur.

15 Jarig jubileum
Op 12 juni van dit jaar was het 15 jaar geleden dat de Stichting Genootschap Oud De Zilck werd opgericht. “Oud de Zilck” is een voortzetting van de tentoonstellingscommissie van de stichting 'De Zilk 2000'. De tentoonstelling '100 jaar De Zilk' in de oudejaarsweek van 1999 werd druk bezocht en de reacties van de vele bezoekers waren lovend.

Het Genootschap telt inmiddels circa 370 donateurs die met veel plezier het blad Terra Salica lezen dat twee keer per jaar wordt uitgegeven. Aan het jubileum zal op subtiele wijze aandacht besteed worden tijdens de tentoonstelling. Het bestuur nodigt een ieder van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken.

Tekst 'Genootschap Oud de Zilck'/BON. Foto's opening BON.