Datum: 01-06-2023 - 17:38
29
okt
'16

Hoge opbrengst kerkenveiling Sint Victor. (foto's)

Op vrijdagavond 28 oktober was er weer de jaarlijkse kerkenveiling van de Sint Victorkerk en de opbrengst is het mooie bedrag van maar liefst € 56.630,- geworden (2015 € 47.690,-). Als eerste werd er flink geboden door de kinderen bij de kinderveiling. Daarna kwamen de grote...

mensen, in een ondertussen vol Victorhuis, aan de beurt om veelvuldig het veilingbordje omhoog te houden.

Vanaf 1975 wordt er al 42 jaar ieder jaar weer deze kerkenveiling georganiseerd, waarbij de opbrengst niet alleen bestemd is voor de eigen parochie maar ook deels ten goede komt aan diverse (missie)projecten in het buitenland. Bijzonder was dat één van de vertegenwoordigers daarvan over was uit het buitenland en dat was Padre Roberto uit Panama, zie eerste foto.

Vrijdagavond kwamen onder het genot van een hapje en drankje heel veel artikelen aan 'bod' en de veilingmeesters lieten alles in een rap tempo onder de hamer gaan. Waaronder diverse etentjes, flessen drank, bloemen en planten en bijzondere items waren o.a. 25 gaasbakken, een 3-gangen diner in de St. Victorkerk, diverse Mexicaans verkopen, 5 kisten peen en 5 balen hooi/stro.

In 2015 was de opbrengst € 47.690,- maar de dit jaar weer ingebrachte veilingdiners, zullen zeker aan de flink hogere opbrengst van € 56.630,- bijgedragen hebben. De opbrengst inclusief loterij en advertenties gaat naar het verdere onderhoud van de Sint Victorkerk en voor mensen uit de Victorparochie die zich inzetten in ontwikkelingslanden.

Foto's redactie BON.