28
okt
'16

Wel inbraken en brandstichting op het Bavo-terrein maar minder drugshandel.

In de commissievergadering van BAM stelde de heer Brouwer van NZLokaal vragen over de brandstichting en inbraken in achterste gedeelte van het hoofdgebouw waar de carnavalsvereniging De Keiebijters tijdelijk gehuisvest zijn. Hij wilde graag van burgemeester Goedhart weten...

of er al acties zijn ondernomen om de daders te achterhalen. Volgens de burgemeester reageert de politie op gebruikelijke wijze op dit soort incidenten en heeft de politie de zaken in onderzoek maar zijn er nog geen resultaten geboekt.

Verder deelde de burgemeester mee dat er voortdurend aandacht is voor de overlast op het Bavo-terrein, maar dat het volgens hem de laatste tijd toch een stuk rustiger is geworden op het terrein.

De grote groepen jongeren met criminele invloeden zoals drugshandel, zijn nu nagenoeg weg van het terrein en hebben zich volgens de politie nu door de streek verspreid en houdt dat in de gaten.

De burgemeester gaf er geen speciale acties op te zetten, het gaat via de normale onderzoeken van de politie in dit soort gevallen.