Datum: 25-02-2020 - 13:36
27
okt
'16

Leerlingen Leeuwenhorst bezoeken Hirado. (Deel 4: Het laatste weekend + foto's)

In het kader van de stedenband Hirado-Noordwijkerhout is op 14 oktober een delegatie van twaalf leerlingen en docenten vertrokken naar Hirado Japan. Deze uitwisseling is ter bevordering van de vriendschapsband tussen de inwoners van de gemeente Hirado en de gemeente Noordwijkerhout...

Bij de stedenband is het één van de doelstellingen om de bevolking er bij te betrekken, de stedenband een rol te laten spelen voor de bevolking. Deze doelstelling wordt bereikt worden door het organiseren van uitwisselingsbezoeken, waarbij het kennis nemen van de maatschappelijke en culturele werkelijkheid van de beide gemeenten centraal staat.

Dit wordt nu de vijfde uitwisseling tussen de scholen. De leerlingen verblijven daar in gastgezinnen en volgen een uitgebreid programma op de 3 scholen. Dit programma wordt gekenmerkt door samenwerking, educatie en de culturele uitwisseling.

In Japan wordt ook een nationale presentatie gegeven. De leerlingen hebben dit vormgegeven in een presentatie van Hollandse gebruiken, spelletjes en activiteiten. Op een ludieke wijze worden daarmee de verschillende “Hollandse” gebruiken toegelicht.

* Klik hier voor nieuwsitem van de voorbereiding.

* Deel 1 - Het vertrek en aankomst.

 

* Deel 2 - Ontvangst op het stadhuis en de Highschool van Hirado.

 

* Deel 3 - Een druk programma.

 

Leeuwenhorst in Hirado. Deel 4 - Het laatste weekend.
Het laatste weekend werd doorgebracht met de gastgezinnen. Op zondagmiddag verzamelde de groep voor het culturele festival van Hirado. Isis Verburg trad op met het orkest van de Yukokan highschool op het festival. Het bezoek aan Japan wordt altijd afgesloten met de “final presentations”.

Hierin belichten 2 Japanse en 2 Nederlandse leerlingen thema's die deze week voor hen van belang waren. Thema’s dit jaar waren o.a.: het eten, het schoolleven, de vriendschappen, het leven in de gastgezinnen.

De presentaties worden gegeven aan vertegenwoordigers van de gemeente Hirado, docenten van de 3 highschools, de gastgezinnen en andere belangstellenden. Daarbij waren alle materialen die gemaakt waren deze week aanwezig zoals de kalligrafie met Kanji tekens en de “Mayudana” ballen.

De zaal werd smaakvol ingericht  voor de presentatie. Er was maar weinig tijd om te oefenen. Na de generale repetitie konden de gasten binnenkomen. Na de geslaagde presentatie met een dans kon er al voorzichtig wat afscheid worden genomen van elkaar.

‘s Avonds werden de koffers gepakt en op dinsdag volgde weer een lange reis naar Noordwijkerhout. In maart 2017 volgt het tegenbezoek in Nederland en ook daarvan zullen wij u weer berichten. De Japanse gasten kijken er al erg naar uit.

Tekst en foto's  Bart de Haas.