Datum: 18-01-2022 - 16:53
27
okt
'16

TV-programma Omroep West 'Van de Kaart' trekt een lijn door Noordwijkerhout en eindigt bij De Speelakker. (foto's)

Hoewel het speelseizoen van De Speelakker is afgelopen, opende de waterspeeltuin op woensdag 26 oktober toch weer even de poort. De Speelakker was (net als bij de Keiebijters in februari) namelijk het eindpunt van het leuke TV-programma Van de Kaart van Omroep West...

In dit programma moet presentator Jet Sol in een rechte lijn op de kaart van A naar B zien te komen. Samen met cameravrouw Annelies Dijkman en geluidsman Kees van de Knaap gaat Jet op pad. Ze gaan dwars door huizen heen en moeten soms hun weg vinden over water en schuttingen, dit om hun doel te bereiken 'het eindpunt'.

Struinend door de straten ontmoeten ze dan allerlei mensen in plaatsen in de regio. Een programma met bijzondere ontmoetingen en hilarische situaties. Iedere week is het spannend of Jet het eindpunt haalt. Als het lukt wacht haar een groots welkom.

De start van de lijn door Noordwijkerhout was dit keer op de Kamille in de wijk Mossenest en eindigde bij De Speelakker, waar Jet enthousiast werd ingehaald door mensen van deze waterspeeltuin.

Tussen het begin- en eindpunt ontmoette Jet verschillende dorpsgenoten waarmee ze ook een gesprek had.  We verklappen niet wie er allemaal in de uitzending komen, maar één daarvan is de eigenaar van een Noordwijkerhouts museum....

 

De uitzending is op donderdag 17 november om 17:00 uur en te zien bij Omroep West en wordt daarna elk uur herhaald. Maar u kunt het programma t.z.t. ook terugkijken op de website van Omroep West, klik hier.

 

Foto's bij De Speelakker zijn van BON.