Datum: 19-04-2021 - 11:38
26
okt
'16

VVSB bekert door via Katwijk, een nieuw sprookje in de maak? (foto's+samenvatting+filmpje)

VVSB heeft opnieuw de achtste finale van de KNVB Beker bereikt. In de burenruzie tegen Katwijk wonnen de Noordwijkerhouters met 3-0. Maikey Parami en Tim de Rijk zorgde voor rust voor een comfortabele voorsprong. In de blessuretijd van de wedstrijd zorgde Giovialli Serbony...

voor het slotakkoord.

Ruben Valk stond weer op doel tijdens dit bekerduel met Katwijk. Ook Tommy Bekooij keerde terug van een blessure en mocht vanaf het beginsignaal starten. Katwijk kwam voortvarend uit de startblokken en kreeg na iets meer dan een minuut voetbal al de eerste grote kans van de wedstrijd. Valk leek al geklopt op een kopbal van Kay Blokland, maar vlak voor de doellijn kon Richelo Fecunda zijn doelman helpen door de bal weg te werken.

Beide ploegen gaven elkaar geen seconde rust waardoor het begin van de wedstrijd nogal chaotisch werd. Na een minuut of 20 kwam VVSB beter in de wedstrijd en begon het, met name via de rechterkant, gevaarlijk te worden.

Doelman Steven Verstraten werd in de loop van de eerste helft regelmatig onder vuur genomen en had het hier zichtbaar moeilijk mee. Mede dankzij zijn misstap op de voorzet van Fecunda kon Parami na een half uur voetbal de openingstreffer voor zijn rekening nemen.

Niet veel later stond het 2-0. Tim de Rijk pikte de bal op de eigen helft op, kon geheel vrij doorlopen tot het strafschopgebied van Katwijk en met zijn linkerbeen de lange hoek zoeken. Doelman Verstraten was kansloos en kon voor de tweede keer deze avond vissen. Frans van Niel dacht hierna de doelman te verrassen op een hard schot in de korte hoek, maar Verstraten kon deze bal wegboksen.

In de tweede helft was het balbezit voor Katwijk, voetbalde het prima tot 20 meter van het doel van Valk. De ploeg van Dick Schreuder mistte power voorin om de aansluitingstreffer te forceren. Marciano Mengerink dacht heel even die treffer gemaakt te hebben, maar de spits van Katwijk schoot raak in buitenspelpositie.

Echt uitgespeelde kansen kon Katwijk maar moeizaam creëren. Verdediger Blokland dacht met een subtiel balletje doelman Valk te passeren, maar ook deze bal haalde het doel van VVSB niet. In de blessuretijd besliste Giovialli Serbony de wedstrijd.

Na een prima actie van Bekooij, kwam de bal terecht bij invaller Olaf Schell die Serbony in het zestienmetergebied vrij zag staan. De spits kreeg de bal aangespeeld en rondde in de lange hoek af.

Aanstaande donderdag (27-10) is de loting voor de achtste finale. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 13, 14 of 15 december.

VVSB – Katwijk 3-0: 29. Parami 1-0, 34. De Rijk 2-0, 90+3. Serbony 3-0.
VVSB: Valk, Fecunda (43. Van der Slot), Zwart, Kraaijvanger (58. Ruigrok), Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Van Niel, Parami (88. Schell), Serbony, Bekooij.

Klik hier voor het filmpje met een sfeerverslag van Omroep West.

 

Klik hier voor de samenvatting via Fox Sports, klik hier.

 

Tekst Stefan van de Burg. Foto's BON.