Datum: 28-05-2020 - 23:15
24
okt
'16

Ook in Noordwijkerhout restaurantcampagne (14 deelnemers) 'EET met je hart'.

Het succesvolle concept waarmee Stichting 'EET met je hart' door het land trekt om eenzame en kwetsbare ouderen uit hun isolement te halen, krijgt binnenkort ook navolging in de gemeente Noordwijkerhout. In totaal 12 restaurants in deze gemeente hebben zich solidair...

verklaard met de restaurantcampagne EET met je hart, waarbij op vrijwillige basis één euro wordt opgeteld bij de rekening van de gasten die genieten van een avondje-uit. De recette tijdens de campagne van 1 november tot en met 18 december wordt honderd procent besteed aan het organiseren van waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen in Noordwijkerhout.

Initiator en voorzitter Babs van Geel (Boxtel, 1973) van stichting Met je hart constateert met voldoening dat ook de gemeente Noordwijkerhout is opgenomen in het rijtje met begeesterde deelnemers.

Alfons Morssink heeft zijn steun betuigd aan het goede doel en zal als ambassadeur van de stichting tijdens de aftrap op woensdagmiddag 1 november bij Nederzandt het manifest ’Oproep tot Verbinding’ ondertekenen. Morssink verbond de volgende quote aan de stichting: “Samen zijn is voor veel ouderen niet vanzelfsprekend. In Noordwijkerhout is samen zijn en samen eten heel vanzelfsprekend.”

Zichtbaar veel plezier.
Samen een vuist maken om eenzaamheid onder ouderen uit te bannen en sociale contacten te herstellen voor kwetsbare groepen in de samenleving. Toen Babs van Geel ruim drie jaar geleden in haar woonplaats Utrecht een pilot startte om haar bevlogen initiatief te testen op haalbaarheid, had zij niet kunnen bevroeden dat haar oproep tot verbinding zo breed gedragen zou worden.

Inmiddels wordt het project omarmd in ruim 300 restaurants, verdeeld over 16 Nederlandse gemeenten. Zij krijgt daarbij op iedere locatie steun van een groep vrijwilligers, die actief is om op lokaal niveau in repeterende vorm waardevolle en wijkgerichte kleinschalige ontmoetingen te organiseren. Zo ontstaat een duurzaam contact, waaraan de deelnemers telkens weer zichtbaar veel plezier beleven.

Wat Babs ook nadrukkelijk ervaart, is het hogere doel wat hiermee gediend wordt. ,,In alle deelnemende gemeenten komt een maatschappelijke beweging op gang. Burgers - jong en oud - komen in actie om in samenspraak met onze stichting de kwetsbare medemens een hart onder de riem te steken. Per gemeente is bovendien sprake van een intensieve samenwerking met de zorggroep.’’

Het legertje vrijwilligers in Noordwijkerhout wordt aangevoerd en aangestuurd door Sabine Fasting.

De volgende 14 restaurants ondersteunen het initiatief van Stichting Eet met je hart:
* Café Restaurant De Ruigenhoek
,
* Como & Co (Oosterduinse meer)
,
* Het Wapen van Noordwijkerhout
,
* Restaurant Hudson Bar & Kitchen,
* Landgoed Tespelduyn,
* Restaurant To Meat
,
* Restaurant Zegers,
* Eeterij De Beleving,
* Pannenkoekenrestaurant Langs Berg en Dal,
* St(r)andplaats Nederzandt,
* Restaurant De Duinrand,
* Pannenkoekenrestaurant Stroop,
* Restaurant Hillary's,
* Lunchroom Arthur.