Datum: 09-07-2020 - 03:22
22
okt
'16

Jubilerend Genootschap Oud De Zilck organiseert tentoonstelling 'Van Veeteelt naar Bollenteelt'.

In het weekend van 29 en 30 oktober wordt in Trefcentrum De Duinpan Sportlaan 34 De Zilk de tentoonstelling 'Van Veeteelt naar Bollenteelt' georganiseerd. Het Genootschap Oud De Zilck laat zien hoe vanaf begin vorige eeuw door de, toen nog hoofdzakelijk boerenbevolking, werd overgeschakeld...

van veeteelt naar bollenteelt. Om de tentoonstelling gestalte te kunnen geven werd contact gezocht met personen die over deze periode kunnen vertellen en het Genootschap konden voorzien van foto- en filmmateriaal. Uiteraard is ook geput uit het inmiddels uitgebreide archief van het genootschap.

Zaterdag 29 oktober wordt de tentoonstelling om 11.00 uur geopend. Van 11:00 tot 17:00 uur zijn bezoekers van harte welkom. Op zondag 30 oktober is de tentoonstelling gratis toegankelijk van 12:00 tot 17:00 uur.

15 Jarig jubileum
Op 12 juni van dit jaar was het 15 jaar geleden dat de Stichting Genootschap Oud De Zilck werd opgericht. “Oud de Zilck” is een voortzetting van de tentoonstellingscommissie van de stichting 'De Zilk 2000'. De tentoonstelling '100 jaar De Zilk' in de oudejaarsweek van 1999 werd druk bezocht en de reacties van de vele bezoekers waren lovend.

 

Het Genootschap telt inmiddels circa 370 donateurs die met veel plezier het blad Terra Salica lezen dat twee keer per jaar wordt uitgegeven. Aan het jubileum zal op subtiele wijze aandacht besteed worden tijdens de tentoonstelling. Het bestuur nodigt een ieder van harte uit om de tentoonstelling te bezoeken.

Tekst en foto 'Genootschap Oud de Zilck'.