Datum: 02-06-2020 - 21:35
19
okt
'16

Scouting Bosgeest zoekt contact via radio en internet. (foto's)

Contact maken met Engelsen of chatten met Spanjaarden, tijdens de JOTA-JOTI kan het zomaar gebeuren dat je aan de praat raakt met iemand aan de andere kant van de wereld. Van 14 tot en met 16 oktober 2016 stond de Scoutingwereld namelijk in het teken van communiceren...

via internet en amateurradio. Zo’n 500.000 scouts doen wereldwijd mee aan JOTA-JOTI, het jaarlijkse communicatie- en techniekevenement. Zo ook de scouts van Scouting Bosgeest. Het thema van dit jaar is ‘Show your e-motion’.  

Tijdens de JOTA-JOTI, de Jamboree On The Air en de Jamboree On The Internet, maken scouts over de hele wereld kennis met de vele vormen van communicatie die er bestaan. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, WhatsApp, chatten, maar ook morsecode en amateurradio. De scouts van Scouting Bosgeest maken contact met andere scouts over de hele wereld. Zo komt de hele wereld samen in clubhuizen in heel Nederland!

Als je via de radio wilt praten met scouts aan de andere kant van de wereld, dan heb je een hoge toren nodig om je antenne op te zetten. Die toren, die bouwden de scouts van Scouting Bosgeest natuurlijk zelf, met hout en touw.

In het clubhuis stonden een hoop computers, daarmee konden de scouts variërend in de leeftijd van 7 tot 15 jaar oud chatten met iedereen in de wereld. Ook werden er spellen gespeeld. Met andere scouts in de wereld, maar er was ook een netwerk waarmee de scouts tegen elkaar game’de. Voor meer informatie over de Scoutinggroep ga je naar www.bosgeest.nl

Tekst en foto's Scouting Bosgeest.