Datum: 04-06-2020 - 20:17
18
okt
'16

CJG Noordwijkerhout organiseert puberbeurs.

Op dinsdag 1 november van 19.30 tot 22.00 uur organiseert het CJG Noordwijkerhout een gratis puberbeurs. Tijdens deze avond worden ouders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar, professionals en geïnteresseerden geïnformeerd over het opvoeden van pubers...

De thema’s van de avond zijn middelengebruik & sociale media. Een puber of ‘bijna’ puber in huis betekent leven in de brouwerij. Kinderen veranderen tijdens hun pubertijd vaak sterk en opvoeders komen tijdens deze periode regelmatig voor nieuwe uitdagingen te staan. Dit levert uiteraard weleens vragen op.

Thema’s
Sociale media zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Jongeren zijn steeds vaker online en groeien op in een digitale wereld. Voor opvoeders is het niet altijd even duidelijk wat hun kind online allemaal tegenkomt.

Hoe ga je hiermee om en wat kun je doen om bijvoorbeeld digipesten te voorkomen of hoe ga je om met het vele gamen van je kind? Ook wordt het thema middelengebruik besproken. Er is informatie en uitleg over middelengebruik bij pubers.

Interactief theater en informatiemarkt
De twee onderwerpen worden met interactief theater ingeleid en toegelicht door theatergroep ‘t Lev (bekend van Spangas), Centrum voor Jeugd en Gezin en Brijder Jeugd. 

De informatie wordt verteld op een verrassende, humoristische en inspirerende manier. Rondom de presentaties is informatie over allerlei onderwerpen te verkrijgen bij diverse professionals op de informatiemarkt.

Wanneer en waar?
Op dinsdag 1 november 2016, van 19.30 tot 22.00 uur in het Teylingen College Leeuwenhorst, Langelaan 1 te Noordwijkerhout.

Tekst en foto Centrum Jeugd en Gezin.

(Klik op de foto's voor een vergroting)