Datum: 12-05-2021 - 19:37
01
jun
'12

Boekhorstjeugd succesvol bij het Districts Jeugd Kampioenschap.

Afgelopen weekend werd op de banen van Hillegomse TC de finaleronde gespeeld van het Districts Jeugd Kampioenschap. De voorrondes werden een week eerder tijdens Hemelvaart al gespeeld op diverse parken in het district, waaronder ook de Boekhorst. Maar liefst 30 Boekhorsters...

deden dit jaar mee! 16 hiervan wisten zich te plaatsen voor het finaleweekend. 7 spelers vielen uiteindelijk in de prijzen.

Bij de meisjes t/m 10 jaar wist Floor van Hage (pas net 9 jaar geworden) zich knap te plaatsen voor de halve finale. Hierin was haar tegenstander, met een jaar ouder en een kop groter, iets te sterk. Floor herstelde zich goed door de strijd om de 3e/4e plek te winnen van haar teamgenootje Lotte Flierman, dit seizoen voor het eerst spelend voor de Boekhorst. Het werd een spannende wedstrijd die in twee ‘close sets’ door Floor werd gewonnen.

 

Bij de meisjes t/m 12 jaar was Jennifer Broekhof kanshebber voor de titel. Na haar overwinningen t/m 8 en t/m 10 jaar ging ze nu voor de categorie t/m 12 jaar. Ze plaatste zich voor de halve finale waarin de uiteindelijke kampioen na 3 sets iets te sterk bleek. Ook Jennifer toonde veerkracht door een paar uur later weer de strijd aan te gaan om de 3e plek, en deze na een lange wedstrijd met 7-6 in de derde set binnen te halen. Roos van Zaltbommel (t/m 14 jaar) behaalde met overtuigende overwinningen de halve finale. Hierin mocht ze het opnemen tegen Kimberly van Rijn, Nederlands kampioene in die leeftijd. Voor Roos een maatje te groot maar zeker een leuke ervaring! De wedstrijd om de 3e/4e plek ging helaas ook verloren waardoor Roos het toernooi afsloot met een mooie 4e plek.

Bij de jongens was Luuk Wassenaar kanshebber op de titel, na zijn finaleplaats vorig jaar. In de halve finale moest hij het opnemen tegen zijn rivaal Boris Spanjaard, van wie hij al 3 keer eerder verloor. Dit keer zat Luuk er erg dichtbij. De eerste set was spannend en werd pas in de tiebreak beslist in het nadeel van Luuk. Helaas kreeg Luuk last van zijn rug waardoor hij de strijd in de tweede set moest staken en uiteindelijk genoegen moest nemen met een mooie vierde plek. Teis Visser, speler van Hillegom, traint sinds de winter ook met onze jeugd mee en dat werpt meteen zijn vruchten af. Hij behaalde een knappe 3e plek bij de jongens t/m 12 jaar.

Al met al uitstekende resultaten van de tennisjeugd. Op de foto (pr) steen de prijswinnaars, alleen Luuk en Teis ontbreken.